Fredrik Ljungberg gästtränare hos HBK

FOTBOLL

Han är Halmstads största stjärna genom tiderna.

Nu är Fredrik Ljungberg, 37, tillbaka i klubben som en del i sin tränarutbildning.

– Både han och vi vill att det blir fler gånger, säger klubbchefen Fredrik Andersson till klubbens hemsida.

Fredrik Ljungberg är Halmstad BK:s absolut största stjärna genom alla tider. Efter att ha lagt skorna på hyllan 2012 gjorde Ljungberg comeback i den indiska ligan i höstas. Det slutade med en muskelskada och nu har han i stället påbörjat en tränarutbildning.

I den ingår praktik och då vände han sig tillbaka till klubben där han slog igenom. På Halmstads hemsida berättar klubben om hur den 75-faldige landslagsmannen överraskade ungdomar och ledare med att visa upp ett gäng övningar från tiden i Arsenal.

– Fantastiskt för oss och våra ungdomar. Vi hade spelare som stod ute i kylan 3 timmar efter sina egna träningspass för att de ville se honom. Han har gjort ett enormt gott intryck på våra yngre, och även ledarna. Det är en ödmjuk, vänlig individ och han gör detta som en tjänst till HBK, säger klubbchef Fredrik Andersson.

”Oerhört mycket erfarenhet”

Andersson hoppas nu kunna utöka samarbetet med Ljungberg framöver.

– Både han och vi vill att det blir fler gånger. Han har oerhört mycket erfarenhet, även inom andra områden, som vi gärna drar nytta av. Vi är oerhört tacksamma att han gjorde det här och han är också tacksam att han fick göra sin praktik här.

– Fredrik är en av våra största profiler och den mest meriterade av dem alla. Dörren står alltid öppen för honom, säger Fredrik Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM