22 år sedan sist – i dag kan de ske igen

FOTBOLL

”Tyskland rädda för att förlora”

Albufeira, Portugal. 22 år har gått sedan Sverige slog Tyskland två gånger i rad.

I dag kan det ske igen.

– Det skulle bli ett stort eko om vi slog dem igen, säger Kosovare Asllani.

Sveriges Algarve cup började förfärligt.

I första matchens tre första minuter släppte svenskorna in två mål mot Tyskland. Men sedan reste sig Pia Sundhages landslag, och trots att Lotta Schelin saknades skickade de in fyra mål och vann med 4–2.

Två omgångar har gått sedan Sveriges premiärvinst och i dag möter de tyskorna igen i en match om tredjeplatsen. Therese Sjögran ser fram emot matchen.

– Det kommer att bli jävligt tufft med tanke på att de säkert vill vinna. Det kommer att bli tufft men samtidigt roligt. Vi har the upper hand, säger hon.

Sjögran tror att den senaste vändningen sitter kvar i tyskornas huvuden. Om Sverige kan utnyttja det till att vinna på nytt mot världsettorna skriver de inte historia, men tangerar en notering de inte har lyckats med sedan 1993, enligt statistik från Infostrada. Det var senaste gången Sverige vann två möten i rad mot Tyskland.

Kosovare Asllani ser goda möjligheter till att det kommer hända.

– De kommer att vara revanschsugna, men just nu har vi övertaget. När vi redan har vunnit en gång vill vi vinna nästa match också, för att visa att det inte var en engångsföreteelse, säger hon.

Vilka är räddast av er två?

– Jag tror definitivt att de är lite rädda. De är rädda för att förlora.

När ni slog dem, var de skärrade?

– Ja, det kändes som att de trodde att matchen var klar vi 2–0. Att de får fyra mål emot sig är något jag... jag inte vet om de någonsin har fått.

ARTIKELN HANDLAR OM