Tog omdiskuterad straff – Häcken vann

avJonathan Berntsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Djurgården fick chansen att kvittera på en omdiskuterad straff i slutminuterna.

Då räddade Christoffer Källqvist.

– Den är bedrövligt dömd. Jag tar alla feldömda straffar, säger Häcken-målvakten till C More.

Djurgården förlorade första mötet med Häcken och tappade kontakten med topplagen. Inför returen handlade det om lagets forwards. Eller snarare avsaknad av dem.

Under morgonen tvingades Aleksandar Prijovic stryka sig ur matchtruppen med magsjuka och bara minuterna innan avspark gick schweizarens agent dessutom till attack mot Djurgårdsledningen och menar att Prijovic aldrig mer kommer att spela i klubben.

Därtill lånades ordinarie straffskytten Erton Fejzullahu i går ut till kinesiska Peking – och kunde därför inte slå den straff som Djurgården fick i slutsekunderna.

"Bedrövligt dömd"

Häcken ledde med 2–1 och gästerna tryckte på för ett kvitteringsmål. Amadou Jawo gick omkull i duell med Christoffer Källqvist och tog själv hand om bollen

Straffen var omdiskuterad och hemmaspelarna rasade.

– Han kommer emot mig och petar bollen. Jag styr ut den med knäet till hörna, sedan försöker jag bara komma undan. Sedan pekar han på straffpunkten. Den är bedrövligt dömd, säger Källqvist.

Som räddade och blev matchvinnare.

– Jag tar alla feldömda straffar. Jag slängde mig åt rätt håll och fick upp en hand.

Bara ett byte

Djurgårdens tränare Pelle Olsson var också förbannad efteråt. Mot att det tog lång tid innan Jawo kunde skjuta från elva meter.

– Det tar en sådan otroligt lång tid innan straffen slås och det skulle jag veta hur det får gå till. Hur man kan stoppa upp hela den processen tycker jag är väldigt märkligt, säger han till C More.

Trots underläget gjorde han bara ett byte på 90 minuter.

– Vi hade inga mer offensiva spelare kvar, vi har ju fått en del återbud på slutet. Vi förlorar på att vi är lite tunna i duellspelet i eget straffområde. Fläckvis gör vi en bra match, säger han.

Makondele tvåmålsskytt

Häckens andra hjälte blev förre Djurgårdsspelaren René Makondele, som gjorde båda målen.

Efter bara sex minuters spel vann Simon Gustafson bollen mitt i straffområdet och serverade Makondele, som enkelt skickade bollen in i bortre hörnet.

Kort därpå var det dags igen. Den gången skarvade Gustafson en hörna och på returen höll sig anfallaren framme.

– Sex poäng på två matcher känns som en bra utdelning, säger tränaren Peter Gerhardsson till C More.

Häcken är trea i allsvenskan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM