Tito Vilanova

Hyllningen till avlidne tränaren

Av: 

Jasmin Frljevic

FOTBOLL

Döper träningsplan efter tidigare tränare

Tito Vilanova
Tito Vilanova

Barcelona döper en en träningsplan efter Tito Vilanova.

Vilanova förlorade kampen mot cancer för drygt ett år sedan och nu väljer klubben att hedra honom.

– Detta är det bästa sättet att minnas honom – alla samlade och med ett leende på läpparna, säger Vilanovas änka Montse Chaure.

Tito Vilanova inledde med att vara assisterande tränare för Pep Guardiola i Barcelonas ungdomslag. För att sedan följa med Pep som assisterande tränare i en Barcelona-upplaga som anses som en av de bästa genom tiderna.

När den spanska stortränaren lämnade Barcelona tog Vilanova över huvudansvaret. Men tillslut orkade inte kroppen av påfrestningen och Vilanova lämnade tränarposten.

"Tito älskade att komma hit"

Den 25 april 2014 förlorade Tito Vilanova kampen mot cancer.

Nu ett drygt år senare väljer Barcelona, klubben han tränade som vann La Liga med rekordpoäng, att döpa en träningsplan på träningsanläggningen efter honom.

– Tito älskade att komma hit. Han var stolt över att ha tränat världens bästa lag, säger Montse Chaure till klubbens hemsida.

Under dagen invigdes planen med sitt nya namn och hela truppen tillsammans med Vilanovas änka, Montse Chaure, och barnen Carlota och Adrià. Och även ledningen fanns på plats.

– Från och med nu kommer alla generationer som tränar här på Ciutat Esportiva Joan Gamper veta vem Tito Vilanova var, säger klubbpresidenten Josep Maria Bartomeu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tito Vilanova

Barcelona

La Liga