Holländska fotbollsligan

23 miljoner – för att bli jagad man

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Guidetti kan ställas inför dilemma

Vad är gamla löften och lojalitet värt?

John Guidetti kan komma att ställas inför den frågan om skotska The Heralds uppgifter stämmer.

De påstår att Feyenoords ärkerival Ajax vill tredubbla 22-åringens lön.

John Guidetti blev under sin korta sejour i Feyenoord närmast en ikon bland fansen efter att ha tagit klubben till Champions League med 20 mål på 23 matcher. Så det är kanske inte så konstigt om andra holländska klubbar nu är sugna på 22-åringen.

De problematiska är bara att det enligt The Herald handlar om Ajax – Feyenoords bittraste rival. De ska enligt tidningen nu försöka locka över Guidetti i konkurrens med bland annat Celtic (dit svensken just nu är utlånad) när anfallaren blir kontraktslös till sommaren.

Erbjuds 23 miljoner om året

– Vi tror att Celtic tänker i banorna kring 12 000 pund i veckan (149 000 kronor). Ajax är beredda att tredubbla det erbjudandet för att ta honom till Amsterdam, säger en holländsk källa till tidningen.

Det skulle innebära en veckolön på 447 000 kronor för Guidetti men samtidigt förvandla svensken till en jagad man bland Feyenoords fans.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Holländska fotbollsligan