La Liga

Spanske experten: "Han är en "mini-Galáctico"

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

Guillem Balagué om Martin Ödegaard

Martin Ödegaard med nya matchtröjan.
Martin Ödegaard med nya matchtröjan.

Alla världens toppklubbar ville ha honom.

I eftermiddag gör Martin Ödegaard nu tävlingsdebut för Real Madrid Castilla.

Nu hyllar den spanske journalisten Guillem Balagué honom.

– Jag är övertygad om att Ödegaard kommer att bli en stor spelare, säger han tlll TV2.

I dag klockan 16.00 gör Martin Ödegaard, 16, sin officiella tävlingsdebut för Real Madrids reservlag Castilla. Norrmannen gjorde faktiskt sin debut redan i onsdags i en träningsmatch, men den hölls då bakom stängda dörrar.

Han låg då bakom ett av målen och blev hyllad efteråt. En av världens främsta experter på spansk fotboll, Guillem Balagué som jobbar på bland annat Sky Sports och AS hyllar nu den unge norrmannen.

– Jag är övertygad om att Ödegaard kommer att bli en stor spelare. Han bryter ju rekord ständigt. Jag ser väldigt mycket framemot att följa hans utveckling, säger Ballagué till norska TV2.

"Han är en "mini Galáctico."

Ödegaard ryktades länge även gå till Barcelona innan valet föll på Real Madrid. Balagué beskriver också skillnaden mellan de två spanska giganterna.

– Real Madrid producerar många spelare. De har många spelare i La Liga och fler än Barcelona utomlands. De producerar spelare, men modellen är annorlunda. Barcelona är en stor talangfabrik och få igenom spelare genom systemet. I Real Madrid handlar det om att få bra spelare för mycket pengar.

Men Balagué tror ändå att Ödegaard kommer att få sina chanser och norrmannen blev även registrerad i Real Madrids Champions League-trupp i veckan.

– Han är en "mini-Galáctico", han köptes som det. Han kommer utan tvekan att få en chans att visa sig och resten är upp till honom. Om han levererar, finns det ingen anledning för Real Madrid att sälja honom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Real Madrid CF