Allsvenskan i fotboll

”Det viktigaste är att bli lycklig igen”

FOTBOLL

Peter Ijeh om flyttryktena

Brottsmisstankarna är på väg att knäcka Peter Ijeh, 28.

Nu överväger han att lämna Göteborg.

- Det är jobbigt att visa sig ute på stan, säger Ijeh till Sportbladet.

deppad Peter Ijeh har reagerat starkt på misstankarna om skattebrott. "Jag vill bli lycklig igen och spela fotboll", säger Ijeh till Sportbladet.
deppad Peter Ijeh har reagerat starkt på misstankarna om skattebrott. "Jag vill bli lycklig igen och spela fotboll", säger Ijeh till Sportbladet.

Peter Ijeh är tillsammans med flera andra IFK-ledare misstänkt för grovt skattebrott. I början av juni gjorde polisen husrannsakan hemma hos Ijeh.

Brottsmisstankarna har tagit hårt på Ijeh som inte känner sig bekväm när han rör sig på stadens gator och torg. Han anser sig vara helt oskyldig till anklagelserna.

"Inte inblandad"

- Jag har blivit anklagad för något som jag inte är inblandad i. Ända sedan jag kom till Sverige har jag inte haft något att göra med skatterna. Det är klubben som anställt mig, som är min arbetsgivare och som ska betala skatten. Så var det även i Malmö FF, de betalade min skatt, säger Peter Ijeh.

Känner du att du vill lämna Göteborg?

- Jag vet inte, det är blandade känslor.

Kan du beskriva känslorna?

- Det är svårt att koncentrera sig på fotbollen. Samtidigt älskar jag alla i Göteborg. Men det är jobbigt, jag har inte gjort något fel.

Flera klubbledare Sportbladet talat med bekräftar att Peter Ijeh sedan en tid bjuds ut på spelarmarknaden.

Det skrivs i dag att FC Köpenhamn är intresserade av dig?

- Det får du prata med min agent om.

Hur ser du på att flytta tillbaka till Malmö?

- (skratt) Jag vet inte.

Är MFF ett alternativ för dig?

- Jag tänker inte på det. Jag

vill bli lycklig igen och spela fotboll. Vi får se vad som händer närmaste dagarna. Det viktigaste för mig är att bli lycklig igen.

Samtal från England

Skulle det vara bättre att bo i en annan stad eller ett annat land?

- Jag vet inte, jag vet inte. Det har rapporterats om det här överallt. Sky Sports, det har ringt folk från England, ja hela världen.

Peter Ijehs advokat, Ulrik Smedberg, utvecklar resonemanget:

- Ijeh har nettoavtal och har aldrig behövt bekymra sig för skattebetalningarna hos klubbarna. Det är upp till Blåvitt att sköta skatteinbetalningar, därför är misstanken om skattebrott mot honom så felaktig.

- Om det är någon som har haft ett uppsåt, så är det i alla fall inte Peter Ijeh. Han skulle ändå få ut precis samma summa pengar. Det är därför han är så väldigt upprörd. Han är väldigt besviken på att han hamnat i den här situationen.

"Onödig undersökning"

Är det IFK Göteborgs fel att Peter Ijeh hamnat i den här situationen?

- Jag vill inte uttala mig om vems felet är att det blivit så här. Det är något som jag i så fall tar i domstolen om vi hamnar där. Jag tycker att hela den här förundersökningen från ekobrottsmyndigheten är onödig.

- Men om den nu ska genomföras, så är det enbart IFK Göteborg som ska utredas, inte Peter Ijeh. Det är ju enbart andra som haft något att tjäna på den här lösningen, säger Ulrik Smedberg.

Robert Laul, Michael Wagner

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll