Lagrells sköna helg - VM-plats och allsvenskt kontrakt: "Jag har framfört mina gratulationer"

FOTBOLL

VÄXJÖ

Sverige i praktiken klart för VM och Öster tillbaka i allsvenskan.

Vilken helg för fotbollsordföranden och småländske landshövdingen Lars-Åke Lagrell.

- Ja, det får man väl säga. Det var skönt.

Foto: Lagrell.

Lagrell hann inte hem från Zagreb för att se när Öster tog sig tillbaka till allsvenskan och han hoppade över kvällsfirandet i baren på Stadt.

- Dom klarar det alldeles utmärkt utan mig. Jag har ringt och talat in ett meddelande till Ola Rydén (klubbdirektör) att jag framför mina gratulationer, säger Lagrell.

Helgens segrar, för vi kan väl räkna VM-kvalläget som en seger trots 0-1-förlusten mot Kroatien, rör två av Lagrells absoluta hjärteangelägenheter.

Landslaget först

- Jag har varit medlem i Öster i snart 40 år så det är klart att jag håller på Öster. Men svenska fotbollförbundet och landslaget är nummer ett för mig.

Han vågar till och med ta ut VM-slutspelsplatsen i förväg.

- Det fordras rätt mycket för att det ska bli tio måls skillnad i baken när vi har Island hemma och Tjeckien har Finland borta. Jag tror att våra möjligheter är rätt goda. Säger man så ligger man rätt lågt, säger Lagrell med ett belåtet skratt innan han tillägger:

- Jag litar på att det här kommer vi att klara.

Stabilare ekonomi

Frågan är också om Öster klarar att hålla sig kvar i allsvenskan den här gången.

- Som förening har Öster blivit mycket stabilare. Vid årsmötet 2005 sa jag att det är första gången som jag som årsmötesordförande kunnat konstatera att Öster har en ekonomi som är stabil och under total kontroll.

- Det gör att jag tror att Öster har bättre möjlighet att stanna kvar. Det innebär inte att jag säger att man inte behöver förstärkningar. Det behöver alla lag som går upp i allsvenskan.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan