Zlatan förhördes i dag

FOTBOLL

Disciplinnämndens dom väntas under fredagen

Under torsdagen förhördes Zlatan Ibrahimovic av det italienska fotbollsförbundets disciplinnämnd på ligaföreningens kontor i Milano.

Fem män – tre advokater, en åklagare och en domarrepresentant – ska besluta om svenskens avstängning ska kortas.

Juventus hoppas att Zlatan kan spela seriefinalen mot Milan den 8 maj.

Det var efter ligamatchen mot Inter som en videoupptagning såg det domaren missat, att Ibrahimovic slog till Interbacken Ivan Cordoba. Zlatan hade tidigare under matchen fått en varning och samlat ihop till en matchs avstängning.

En match avtjänad

Incidenten med Cordoba gav ytterligare två matchers avstängning. Ibrahimovic har redan avtjänat en match, två återstår. Helgens match mot Bologna och så den avgörande matchen mot Milan den 8 maj, mötet som avgör årets ligatitel i Italien.

Både Milan och Juventus står på 73 poäng med fem omgångar kvar att spela.

Ligaföreningen gick på torsdagseftermiddagen ut med att matchen kommer att spelas som planerat söndagen den 8 maj, med avspark 15.00. Flera medier i Italien hade spekulerat i att matchen skulle flyttas till kvällen för att locka en större tv-publik.

Möjligt att överklaga

På fredagsmorgonen väntas besked komma om Zlatan får vara med och spela mot Milan. Om Juventus inte är nöjt med disciplinnämndens beslut går det att överklaga till Caf, vilket är den italienska fotbollens allmänna överklagandeinstans.

Juventus hävdar att den svenske anfallaren blev provocerad av Interspelarna.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A