Fotboll

Kroatien: Vi kan slå alla lag

FOTBOLL

Bulgarien är ute ur leken.

I stället blir det en mäktig tvekamp mellan Sverige och Kroatien om den åtråvärda VM-platsen.

– Vi kan slå alla lag i Europa, säger Marko Babic, en av de kroatiska målskyttarna i går.

Kroatien dominerade bortamatchen mot Bulgarien från början till slut. Gruppledarna anföll våldsamt från första början och Marko Babic sköt in 1–0 redan i den 18:e minuten. Igor Tudor ökade på Kroatiens ledning efter en knapp timmes spel.

– Vi gör en kanoninsats. Bulgarien är bra, men vi spelade klokt, utnyttjade våra chanser och vi vann. Killarna visade bra karaktär, säger Igor Tudor till tv-kanalen RTL.

Bulgarien reducerade till 1–2 med en kvart kvar, en snygg frispark av Martin Petrov, men hoppet varade bara några minuter. Superlöftet Nico Kranjcar avgjorde matchen definitivt med sitt 3–1 mål i den 80 minuten. Det innebär att Kroatien fortfarande toppar gruppen på 16 poäng, en före Sverige. För Hristo Stoijtkovs Bulgarien är det däremot slut för den här gången.

Spelade enligt taktiken

– Laget har en ljus framtid men vi kommer att ta farväl av några spelare. I de resterande fyra matcherna ska jag spela med ungdomar, sa en besviken Stoijtkov efteråt.

En bra nyhet för Sverige som ska möta Bulgarien på Råsunda den 3 september.

Den kroatiske förbundskaptenen Zlatko Kranjcar var desto muntrare efter segern.

– Mina killar följde min taktiska plan perfekt. Vi siktade på seger och vi klarade det.

För Kroatien väntar närmast matcherna mot Island och Malta i september, innan det är dags för den förmodligen direkt avgörande drabbningen mot Sverige i Zagreb den 8 oktober.

– De svåraste matcherna är de där segern redan tagits ut i förskott. Men vi kommer inte att underskatta något lag, jag är säker på att min killar agerar som toppspelare, säger han.

David Tanentsapf

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!