Allsvenskan i fotboll

Difs hjärta & ryggrad: "Landslaget vore kul igen"

FOTBOLL

Djurgårdens hjärta, ryggrad eller kämpaglöd personifierad.

Kalla det vad ni vill. Svaret blir ändå detsamma: Johan Arneng, 26.

En hel del har kretsat kring den tuffe mittfältaren när det snackats om Djurgården i årets allsvenska. Även när det gick grus i maskineriet och laget kritiserades så var det Arneng som fick klä skott. Bland annat av experten Ralf Edström som anklagade Johan Arneng för att inte ta det ansvar som krävdes.

-Det är inget som stört mig. Jag vet vad jag kan. Det är så ibland när det inte går så bra för laget. Då ska folk tycka till om vissa spelare. Men det är inget jag brytt mig om. Jag kände att det gick rätt bra för mig även under den perioden, säger Arneng.

Syndabock & hjälte

Sen dess har formen fortsatt uppåt, liksom Djurgårdens klättring i tabellen. Johan Arneng har gått från hårt kritiserad syndabock till hyllad hjälte hos serieledaren.

-Jag känner mig i bra form och har haft marginalerna på min sida på sistone.

Lasse Lagerbäck såg er senaste utklassningsseger mot Helsingborg. Har han hört av sig?

- Nej, inte på länge. Vi hade en del kontakt efter Hong Kong-turneringen och sen pratade jag en del med Tommy Söderberg också. Jag var ju bland annat med i Albanienmatchen och reserv i EM, men sen den nya (Roland Andersson) har kommit in har jag inte hört något, säger Arneng.

-Men det förstår jag. De kan inte hålla på att ringa runt till alla som är aktuella och höra hur det är med dem. De har ju ett jobb att sköta.

Blågult kul

Känner du att du borde vara aktuell?

-Aktuell är jag säkert, men det finns många duktiga spelare så det är inte så konstigt att jag inte är med än. Men det har ju gått väldigt bra på sistone.

Är du sugen på att återförenas med förre Djurgårdsspelaren Kim Källström - i landslaget?

-Det vore ju jättekul om det händer snart, men det är upp till Lagerbäck.

"Jag är redo"

Känner du dig redo för landslagsspel?

- Det är klart. Man kan inte gå runt som 26-åring och inte känna sig redo. När jag får chansen igen kommer jag definitivt att vara redo, säger Johan

Arneng som dock lägger mer fokus på den kommande matchen i allsvenskan - Landskrona på bortaplan.

- Det känns bra. Landskrona är inte alls lätta att möta där nere, men vi är i bra form så det kan gå ändå, säger Johan Arneng som är på väg mot sitt livs form.

Ringer ni snart, Lars-Roland?

Arneng har en A-kamp

John Senewiratne

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll