Umeå vann toppmöte

FOTBOLL

Backen Maria Bergkvist segerskytt

Foto: Robin Nordlund/Bildbyrån

Stockholm (TT)

Tredje raka segern och ett ryck i tabelltoppen för Umeå IK.

Efter 1–0 borta mot Djurgården/Älvsjö kan Uik redan avgjort kampen om seriesegern.

– Men jag varken tror eller hoppas det, säger tränaren Andrée Jeglertz.

Umeå IK saknade skadade anfallsstjärnan Hanna Ljungberg samtidigt som Djurgården/Älvsjö fick tillbaka Victoria Svensson, Ljungbergs radarpartner i landslaget. Lägg till att även landslagsbacken Jane Törnqvist gjorde comeback efter skada så pekade allt på seger för Djurgården/Älvsjö i hemmamötet mot Umeå. Trots det var det Umeå som gick segrande ur prestigemötet med 1–0, efter mål av vänsterbacken Maria Bergkvist.

”Fler lag kommer att ställa till det”

– Vi stod upp bra, det var mycket kamp och närkampsspel. Det var oerhört jämnt men är det något lag som ska vinna så är det vi, säger Andrée Jeglertz.

De senaste säsongerna har visat att lagen inte har råd att tappa poäng mot toppkonkurrenterna, ja helst inte över huvud taget (2002 förlorade Malmö FF inte en enda gång, men blev ändå bara tvåa bakom Umeå).

– Jag tror inte serien kommer att vara så ojämn i år som den varit de senaste åren. Inte för att jag hoppas att vi kommer att tappa poäng, men jag tror att fler lag kommer att ställa till det för oss topplag lite mer, säger Jeglertz.

Klart är att Umeå har ett bra läge, tre matcher och segrar, Djurgården/Älvsjö har redan två förluster. Och än så länge har laget inte saknat Hanna Ljungberg.

Ljungberg inte aktuell

– Vi har en bra trupp och än så länge har vi klarat oss, men det är klart vi vill ha tillbaka Hanna så fort som möjligt, säger Jeglertz som inte räknar med Ljungberg i de kommande matcherna mot Göteborg och Örebro.

– Nej, hon har inte börjat träna ordentligt ännu så det är inte aktuellt.

Hammarby låg under borta mot Qbik med 2–0 men lyckades knipa en poäng efter två mål av Sara Johansson. Malmö FF var nära en trepoängare borta mot Göteborg men landslagsanfallaren Lotta Schelin kvitterade i den 89:e minuten, hennes andra mål i matchen.

TT