Rooney tränar med boll igen

FOTBOLL

Manchester

Wayne Rooney sparkar på bollen igen.

England har fått förnyat hopp om att stjärnan ska kunna spela i fotbolls-VM.

Foto: Rooney har börjat sparka boll igen.

Enligt den brittiska nyhetsbyrån PA sågs Rooney ute på fotbollsplanen vid Manchesters Uniteds träningsanläggning i Carrington på fredagsmorgonen. Han ska ha sprungit, vänt och deltagit i bollövningar. Tillsammans med två hjälptränare från Manchester United så sparkade Rooney till bollen med båda fötterna, även den skadade högerfoten som har ett brutet mellanfotsben.

Men när media släpptes in på träningen och kameror fick slås på så avslutade Rooney sin träning. Att 20-åringen deltar i bollövningar och kan springa ses ändå som ett stort framsteg. Sven-Göran Erikssons assisterande förbundskaptenen Steve McClaren var mycket positiv:

- Han gör framsteg. Han vill till VM och kommer att göra allt för att vara med där, sade McClaren till Sky Sports.

Rooney flyger med den engelska truppen till Tyskland på måndagen, men åker tillbaka till Manchester på onsdagen för en avgörande röntgenundersökning.

- Förhoppningsvis kommer röntgenundersökningen att visa att allt är okej, ni har ju sett vilka framsteg han gör, sade McClaren.

Phil Neville deltog inte på fredagens träning och en lättare lårskada stoppar högerbacken från spel i lördagens VM-genrep mot Jamaica.

Lars Markusson/TT