LEJONKUNGEN

FOTBOLL

Nya specialdesignade skor ska ge Beckham VM-titeln

Tio lejon – det ska göra David Beckham till VMs bäste spelare.

Och hjälpa England till VM-titeln.

– Det är enormt stort för mig att få spela med lejonen på skon, säger David Beckham.

Foto: David Beckham med sina nya dojjor.

Englands lagkapten – och en av VM:s mest omtalade spelare – har valt att gå in i turneringen med en ny image. Med nya skor, specialdesignade för honom och England.

Tio broderade lejon, fem på varje sko, finns på nya ”+Predator Absolute David Beckham”. I Englands kungliga vapen finns tre lejon och på skon står de tio lejonen för lagkaptenen och hans tio medspelare. De ska visa lagandan och styrkan i kollektivet. Dessutom har David Beckham precis som vanligt broderat in namnen på sina barn.

”Väldigt stort för mig”

– Under mästerskapet behövs någonting som visar på passion och som betyder någonting för mig. Skona visar den stoltheten jag känner för mitt land och att få spela med de tre lejonen är väldigt stort för mig. Jag är enormt stolt över det och jag ser fram emot att använda dem, säger han.

– Att spela för England är alltid en stor ära för mig som lagkapten. Jag kommer att vara enormt stolt när jag kliver ut i Englands tröja och folk kommer att titta direkt på de tre lejonen och känna att det handlar om England och om känslan och stoltheten.

När han springer in på planen för den första matchen mot Paraguay i dag finns tankarna även på matchen mot Sverige den 20 juni.

– Det är en stor match, sista gruppspelsmatchen och det kan vara avgörande. Men jag hoppas att det inte blir det, säger han.

– Vi spelar alltid mot Sverige och det kommer att bli en tuff match. Vi måste vinna eftersom vi aldrig har gjort det i ett VM.

Frågan är om lejonen ger honom den hjälp han – och hans land – behöver.

Fotnot: Adidasskon finns till salu även i Sverige från och med den 12 juni, rek pris 1800 kr.

Anna Andersson ([email protected])