Englands mardröm – Gerrard osäker

FOTBOLL

BADEN-BADEN

England går in i VM-turneringen i morgon med guldvittring och ett lag som är förskonat från dåliga nyheter.

Eller?...?kanske inte ändå?

Kan jättestjärnan Steven Gerrard verkligen spela?

Foto: Gerrard skadad – men hoppas på spel.

Det var aningen förvirrande att lyssna till Gerrard under de olika presskonferenser han gav i Englands mediacenter i går.

På en av dem sa han, enligt BBC, att det är ”femtio procents chans att jag spelar mot Paraguay”. Men när Sportbladet lyssnade på honom var han betydligt mer positiv.

– Jag har haft känningar i ryggen, men de senaste 24 timmarna har det blivit betydligt bättre. Och om ytterligare ett dygn kommer jag nog inte att känna nånting alls, sa han.

Liverpools kanonskytt stod över onsdagens träning, men var med i går. Även om han tog det lugnt såg det ut som om faran är över för hans del. Det blir med största säkerhet Gerrard och Frank Lampard på mitt-mittfältet mot Paraguay.

Annars: Svennisfavoriten Owen Har-

greaves kan bli en sensationell ersättare.

”Vi har stor chans att vinna”

Den något mer omsusade lagkapten, David Beckham, är liksom alla andra förtjust över det faktum att Wayne Rooney är tillbaka i truppen med klartecken för spel.

– Men han kommer inte att spela förrän vi vet att han är redo, och jag tycker inte att vi ska snacka så mycket om honom innan dess. Vi ska koncentrera oss på uppgiften med det lag vi har.

Den uppgiften består alltså i första hand av Paraguay – och så småningom i en match mot Sverige som kan bli väldigt viktig.

Beckham har velat lite hit och dit – ena sekunden har han sagt att England och Paraguay är favoriter i gruppen, i nästa har han sagt att Sverige blir den tuffaste motståndaren. Så vad gällde i går?

– Sverige blir en svår match, de spelar alltid bra mot oss. Men Paraguay är ett väldigt tekniskt och talangfullt lag.  

Hur stor chans har England att vinna VM?

– Mycket stor chans. Vi har spelarna. Vi har talangen. Vi har erfarenheten från de stora klubbmatcherna. Vi är vana vid pressen.

Peter Wennman