Pessotto - Juves anonyme mästare

FOTBOLL

Han var en av de mest anonyma spelarna i Juventus trots att han varit klubben trogen i mer än ett decennium.

Men Gianluca Pessotto var en av de viktigaste kuggarna i det superlaget och när den mångsidige ytterbacken la skorna på hyllan i våras gjorde han det med en fantastisk meritlista.

Foto: Gianluca Pessotto vann serie A sex gånger med Juventus.

Vissa säsonger var han hjälpgumma, andra helt ordinarie på någon av ytterbacksplatserna i Juventus.

I båda fallen gjorde Gianluca Pessotto ett stort jobb, och under sina elva säsonger i Turinklubben vann han serie A sex gånger, och var dessutom med om att vinna klubbens senaste Champions League-titel 1996.

Han var under flera år också en given spelare i det italienska landslaget, och hann med att göra 22 landskamper för sitt land.

Spelade med Zlatan

När Juventus drogs in i mutskandalen så sent som förra månaden erbjöds 35-årige Gianluca Pessotto, som fått allt svårare att behålla sin plats i laget, jobbet som sportdirektör i klubben och la då skorna på hyllan.

Men så sent som den 18:e mars var han på plan tillsammans med Zlatan Ibrahimovic, när de båda fick hoppa in i bortamatchen mot Livorno.

Tystlåten - och omtyckt

Bland klubbkamraterna var den intelligente och tystlåtne Gianluca Pessotto en mycket populär och omtyckt spelare.

I stället tyder mycket på att Pessottos livskris orsakats av privata bekymmer. Enligt flera italienska källor är han mitt uppe i en separation från sin fru, som också är mor till hans två barn.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A