”Hjälp oss, Beckham”

FOTBOLL

T&T:s Dwight Yorke vädjar till sin förre klubbkamrat: Vi behöver en tjänst

1 av 2 | Foto: FÖR EN SMS-KAMPANJ Trinidad & Tobagos stjärna Dwight Yorke vill ha David Beckhams och Englands hjälp för att T&T ska nå åttondelsfinal i VM.

BREMEN

För ett par dagar sedan - psykningar via sms.

Nu: vädjan till de engelska spelarna om en seger mot Sverige.

- Det kommer bli en del samtal till Becks, Rooney och Neville, säger Trinidad &

Tobagos lagkapten Dwight Yorke.

Inte många hade tippat det innan, men T&T har faktiskt möjlighet att nå VM:s åttondelsfinal inför sista omgången i grupp B.

Chansen ligger i att T&T själva besegrar redan utslagna Paraguay och att England vinner mot Sverige på tisdag.

Direkt efter 0-2-förlusten mot England i förrgår började Trinidad & Tobagos superstjärna, Dwight Yorke, 34, bearbeta sina tidigare klubbkamrater i det engelska landslaget.

Sms-kampanj

- Nu är det deras tur att göra oss en tjänst mot Sverige. Jag pratade med dem om det direkt efter matchen. Det är den hjälpen vi behöver när vi går för seger mot Paraguay, säger Yorke.

Enligt Trinidad & Tobagos presschef Shaun Fuentes har Dwight Yorke lovat, med glimten i ögat, att fortsätta sin sms-kampanj till de engelska spelarna.

- Dwight säger att han ska ringa och skicka textmeddelanden till Becks, Rooney och Neville, säger Fuentes.

Inför matchen mot England gick mobiltelefonerna varma mellan Yorke och hans tidigare engelska lagkamrater.

Enligt The Guardian ska Rio Ferdinand i ett sms till Yorke medgett att Trinidads vänstermittfältare Collin Samuel är en ganska snabb spelare.

"De slår Sverige"

Varpå Yorke snabbt replikerat: "Oroa dig inte, vi har fyra som är ännu snabbare".

T&T:s stora hopp ligger troligen i att England går för fullt mot Sverige för att säkra segern i grupp B för att då eventuellt undvika att få möta Tyskland i åttondelsfinalen.

- Jag har ju bott väldigt många år i England och jag skulle givetvis älska att se dem vinna VM. Men det är en lång väg dit, säger Yorke.

- Jag vet att de är proffs allihopa så jag räknar med att de slår Sverige. Det vore en stor tjänst inte bara för mig personligen utan för hela Trinidad & Tobago.

SÅ HÄR GÅR SVERIGE VIDARE - OCH DE KAN VI FÅ MÖTA

Michael Wagner