Vilket lag får vi kvarten?

FOTBOLL

...om vi slår Tyskland!

Holland-Argentina innehåller inte bara superstjärnor och två lag med sex poäng.

Matchen bestämmer också vilket lag som hamnar på Sveriges övre halva och som kan bli motståndare i en eventuell kvartsfinal.

Att det blir Tyskland för Sverige i åttondelsfinal är redan klart.

Men vilket som möter vinnaren där i kvarten den 30 juni 17.00 är ännu inte bestämt. Först ska Mexikos åttondelsfinalsmotståndare utses.

Argentina har övertaget med bättre målskillnad och därför räcker oavgjort för att vinna gruppen. Och det lär bli två lag som går för seger. Vinnaren möter som sagt Mexiko medan tvåan i gruppen får ta sig an Portugal med tre raka segrar och utvilade stjärnor.

Sverige obesegrat mot Argentina

De svenska resultaten mot Tyskland är inte så uppmuntrande utan seger i tävlingsmatch sedan VM 1958. Så här ser statistiken ut mot Holland och Argentina;

Holland

Holland har vi mött hela 20 gånger. Sju segrar, fem kryss och åtta förluster har det blivit mot de orangea. Senaste mötet var kvartsfinalen i EM 2004 där matchen slutade 1-1 och holländarna sedan vann strafförlängningen.

Argentina

Sydamerikanerna har vi aldrig förlorat mot men å andra sidan bara möts två gånger. Seger i VM 1934 med 3–2 och sedan 1-1 i Miyagi för fyra år sedan.

Daniel Lagerqvist