Arsenals legendariske ordförande död

Klubben bekräftar: Peter Hill-Wood har gått bort

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det råder sorg i Arsenal.

Klubbens före detta mångårige ordförande Peter Hill-Wood har gått bort.

Han blev 82 år gammal.

Redan 1962 fick Peter Hill-Wood en plats i Arsenals styrelse och 20 år senare utsågs han till klubbens nya ordförande.

Det blev starten på en framgångsrik era i ”Gunners” historia.

Under Peter Hill-Woods tid vid rodret vann Arsenal en rad av titlar under managern George Grahams ledning i form av två ligatitlar, FA - och ligacupseger samt vinst av cupvinnarcupen.

Efterträdde sin far

Därefter följde en ny storhetstid när Peter Hill-Wood utsåg en viss Arsène Wenger till Grahams ersättare – ett val som bland annat belönades med tre titlar i Premier League , fyra i FA-cupen och en historisk säsong 2003/2004 där Arsenal förblev obesegrade, för alltid ihågkomna som ”The Invincibles” med lirare som Thierry Henry, Robert Pires, Dennis Bergkamp och Fredrik Ljungberg i laget.

När Peter Hill-Wood efterträdde sin avlidne far, Denis Hill-Wood, som ordförande 1982 tog han över ett familjearv som varat över tre generationer ända sedan 1920-talet.

”Hans betydelse kan inte underskattas”

2013 klev dock han dock ner från sin ordförandestol av hälsomässiga skäl och nu bekräftar Arsenal på sin hemsida att Peter Hill-Wood är död.

Peter och hans familjs inflytande på klubben kan inte underskattas, men under den här mycket svåra stunden för hans familj och vänner så minns vi Peter som en man med stor tillgivenhet. Våra tankar är med hans fru Sally och hans barn Sarah, Julian och Charles”, skriver klubben i ett uttalande.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.