98.29: Här tar allting slut

Publicerad:
Uppdaterad:

Kicki Bengtsson: Det känns som att det var mitt fel

1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
Kicki Bengtsson.

CARSON

Kicki Bengtsson kom in i andra halvlek och skötte sig prickfritt.

Tills sju minuter in i förlängningen när hon förlorade nickduellen mot Nia Kuenzer.

- Just nu känns det som om det var mitt fel att vi förlorade. Jag vet inte när, eller om jag någonsin kommer över den här förlusten, säger hon.

När bollen gick in kastade hon sig i backen alldeles förtvivlad. Otröstlig. Tillsammans med målvakten Caroline Jönsson satt de sida vid sida och deppade.

Tårarna kom.

Allting var slut

- Jag vet inte om vi sa så mycket åt varandra. Vi tänkte nog bara. Vad vet jag inte, allt kändes bara så jobbigt och tomt, säger Kicki Bengtsson.

Tunga steg

Hon har dröjt kvar i omklädningsrummet och kommer ut som en av de sista. Stegen är tunga, huvudet nedböjt.

- Jag kom inte upp ordentligt. Hon (Nia Kuenzer) var lite, lite högre och fick träff. Samtidigt var frisparken väldigt bra slagen, säger Kicki Bengtsson.

Hon kunde bara se när bollen i båge gick över en chanslös Caroline Jönsson.

- Jag vet inte om hon var på mig, om hon höll fast i min arm eller så. Men jag skyller inte ifrån mig. Man håller på och smågruffas hela tiden, säger Kicki Bengtsson.

Hon talar långsamt och är sammanbiten.

På några hundradelar rasade hennes värld samman.

- Just nu tar man på sig förlusten, eftersom det var jag som var den som kunde ha undvikit att bollen gick i mål. Vet att man inte ska tänka så, men det dröjer nog ett tag innan man kan se ljust på den här turneringen, säger Kicki Bengtsson.

Hon gjorde ett mycket bra inhopp i övrigt. Tyskorna rann igenom gång efter annan på Sara Larssons vänsterkant i andra halvlek, men när Kicki kom in tog den löpvägen slut.

- Om det var min förtjänst vet jag inte. Tyskorna ändrade lite i sitt spel och givetvis blev dom också trötta, precis som vi. Men som sagt, det som hände innan målet spelar mindre roll, känns det som just nu, säger Kicki Bengtsson.

Domarattack

Att det sedan inte var frispark, svider extra mycket.

- Skandal att domaren blåste där. Det var inget oschyst i den situationen. Vickan tog bara bollen av Stegemann och så blev det frispark", säger hon.

- Som helhet tycker jag också att man kan diskutera domarnas insats i matchen. Det luktade offside vid deras första mål. Men jag vet inte.

För Kicki Bengtsson kan det ha varit sista stora turneringen. Hon är veteranen i landslaget och inte bestämt sig om framtiden.

Nickduellen i går fick henne kanske att tänka om.

Och längta efter revansch i OS i Aten.

Sju sorger de tyngsta svenska damförlusterna

Patrik Thornéus

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.