Hammarbysupportrar vandaliserade förbundet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ilska över ishockeyns seriesystem

Ilskna Hammarbysupportrar vandaliserade i går ishockeyförbundets kansli.

De anser att seriesystemet missgynnat klubbens chanser till elitseriespel.

– Detta gynnar inte Hammarby på något sätt, säger generalsekreterare Michael Englund.

Genom torsdagens förlust i derbyt mot AIK ligger Hammarby sist i kvalserien och har i praktiken ingen chans att ta sig upp i elitserien.

Efter skandalmatchen, som bland annat innehöll 115 utvisningsminuter och tre matchstraff, drabbades Svenska ishockeyförbundets kansli på Bolidenvägen i Johanneshov av skadegörelse. Ett tiotal fönsterrutor krossades och slagord som ”hockeymördare” sprejades på fasaden.

”Fel på seriesystemet”

Enligt ett anonymt telefonsamtal till Sportbladet i går var det Hammarbysupportrar som låg bakom.

– Seriesystemet i hockeyn har inte gynnat Hammarby för fem öre. Vi har vunnit två serier och ändå går vi inte upp i elitserien, sa den anonyme supportern.

– Man visar ilska mot det här seriesystemets utformning och hur Svenska hockeyförbundet nonchalerar klubbarnas önskemål för att det ska förändras. Det är inte sportsligt någonstans.

Står Hammarby supporterklubb bakom skadegörelsen?

– Nej, verkligen inte. Det här kommer inte från något officiellt håll. Det är individuella beslut.

Förbundet sopade glas

På Svenska ishockeyförbundet tvingades man ägna morgonen åt att sopa upp glas. Vandaliseringen är polisanmäld och generalsekreteraren Michael Englund kommer skriva ett brev till Hammarby för att få veta hur de ser på incidenten.

– Det har ju hänt förut – i januari vandaliserades kansliet efter matchen mellan Skellefteå och Hammarby. Vi kanske måste skärpa bevakningen när framtida matcher spelas på Johanneshov.

– Hammarby var ju med och utformade spelsystemet. Självklart kommer vi inte ändra på det på grund av att enskilda personer slår sönder vårt kontor. Detta gynnar inte Hammarby på något sätt.

Gunnar Svensson

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN