Nya mardrömsminuter för Hamrén

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Island föll tungt mot Schweiz.

Mot Belgien blev det en ny tung förlust.

– Jag är nöjd med prestationen, trots förlusten, säger förbundskapten Erik Hamrén till mbl.is efter 0–3 mot Belgien.

Erik Hamrén har inte fått någon rolig start på sitt jobb som förbundskapten för Island. I debuten blev det en jättetung förlust borta mot Schweiz. Det schweiziska landslaget förnedrade Island med 6–0.

I kväll tog Island emot Belgien, som kom trea i VM. Belgien dominerade matchen, men de isländska spelarna stod emot bra i början. Men efter en halvtimme kom två tunga smällar.

Två mål på två minuter

Belgien fick straff och Eden Hazard sköt in 1–0 i den 29:e minuten. Två minuter senare utökade Romelu Lukaku till 2–0.

Därmed hade Hamréns Island 0–8 efter 120 minuter i Nations League.

Romelu Lukaku gjorde sedan 3–0 i 81:e minuten. Det belgiska landslaget skapade fler målchanser, men var inte effektivt framåt.

– Vi spelade inte bra mot Schweiz och efter den förlusten sa vi att det är viktigt att göra en bra prestation. Jag är nöjd med prestationen, trots förlusten. Det är möjligt att vara en vinnare även om du förlorare - om du ger allt du har på planen, säger Erik Hamrén till mbl.is.

Noll poäng och 0–9

För Belgien var det första matchen i Nations League. Island har som sagt inlett med två nederlag, noll poäng och 0–9 i målskillnad.

– Vi kan vara nöjda med vår insats mot ett av de bästa lagen i världen. De spelade bra fotboll. Det enda jag inte är nöjd med är att vi inte lyckades göra mål. Vi arbetade som ett lag i 90 minuter. Det gjorde vi aldrig mot Schweiz, där var vi elva individualister, säger Hamrén.

Det tredje laget i gruppen är Schweiz. Nästa tävlingsmatch för Island är hemma mot Schweiz den 15 oktober.

Foto: TT
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM