”Aldrig någonsin sagt det till mig”

Talar ut om den påstådda sprickan

Publicerad:
Foto: TT / GETTY

FOTBOLL

Paul Pogba uppges vilja lämna Manchester United.

Nu talar José Mourinho ut om den påstådda sprickan.

– Han har aldrig någonsin sagt till mig att han vill lämna, säger tränaren.

Det har länge rapporterats om en frostig relation mellan Paul Pogba och José Mourinho. Skriverierna nådde sin kulmen för cirka en månad sedan då tidningen The Sun rapporterade att duon rykt ihop och att Mourinho skällt ut sin adept, något portugisen bestämt förnekade.

På fredagens presskonferens fick Mourinho återigen frågor om relationen till Pogba och huruvida stjärnan avser att stanna i United – då valde han för omväxlings skull att ge långa utförliga svar.

– Han har aldrig någonsin sagt till mig att han vill lämna. Aldrig. Så jag kan bara kommentera utifrån det som är sant för mig, inte utifrån det jag läser eller hör. Jag har ingen kontakt med journalisterna, jag har kontakt med spelarna – alla spelare, inte bara Paul – och han har aldrig bett om att få lämna. Om han inte uttryckligen ber om att få lämna så lär det bero på att han vill stanna. Det är min slutsats, den är väl rimlig?, säger Mourinho enligt engelska medier.

”Just nu helt ovetande”

Mitt bland alla rykten har Pep Guardiola gått ut och hävdat att Pogbas agent, Mino Raiola, erbjudit honom att värva Pogba. Men inte heller det lägger Mourinho någon vikt vid.

– Om jag ser Mr. Raiola säga samma sak i tv, att han tänker organisera en transfer för Pogba, då kommer jag att tro på det. Men just nu är jag helt ovetande om detta. Det enda som är tydligt i mina ögon är att spelaren aldrig – under alla dagar vi jobbat tillsammans – sagt till mig att han vill lämna, säger Mourinho.

”Ni får fråga Paul”

Något som Pogba definitivt har sagt, apropå sin egen framtid, är ”vem vet vad som händer om några månader?”. Det sa han under landslagssamlingen med Frankrike förra veckan.

Vad Mourinho tror att han menar?

Han har ingen aning.

– Ni får fråga Paul. Nu pratar jag i egenskap av tränare och då säger jag sanningen. Det vi pratar om nu är Pauls relation med media, inte med mig. Det är hans ensak, det är inget jag tänker kommentera, säger José Mourinho.

United möter Watford borta i kväll klockan 18:30.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.