Tipsen till CL-manager: ”Han gör flest mål”

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Spelare i lag som utmanar om titeln är givna.

Sen ska det kryddas med lite outsiders.

Sportbladets Fredrik Jönsson har tagit ut sin elva till Champions League manager i höst.

Snart är det dags för Champions League - underbart! En fantastisk turnering som ger oss underhållning och svettiga kvällar under en ofta kall och snörik vinter.

Sportbladets Fredrik Jönsson har tagit ut sin managerelva inför turneringen.

Fredrik Jönssons lag.

Kommentar:

Jag ser Real Madrid, Manchester City och Atlético Madrid som lag som kommer att nå slutspel. Samtliga lag är i grupper där de ska avancera och även kunna trycka in en del mål. Att luta mig mot Gabriel Jesus i stället för Sergio Agüero har med prislapp att göra, plus att båda anfallarna noterades för fyra mål i Champions League i fjol. Jesus startade även fler matcher.

Karim Benzema har fått en lovande start på säsongen och det kommer att fortsätta. Det blir han som gör de flesta målen tillsammans med Gareth Bale den kommande säsongen. Benzema är lite billigare och därmed ett bättre val. 

Atletico Madrid känns bättre än i fjol och släpper sällan in mål. Jose Gimenez känns som ett klockrent val bakåt och sen hoppas jag Thomas Lemar visar vad han kan offensivt.

Emre Akbaba är en outsider på mittfältet. Akbaba har fått en fin start på säsongen i Galatasaray och visade i Alanyaspor att han är duktig på att hitta nätet.

Annars dominerar Ajax mitt lag. Jag såg hur fint de slog ut Dynamo Kiev och laget inleder mot AEK Aten hemma - jag tror på en promenadseger. Klaas-Jan Huntelaars har inte förlorat sin målnäsa.

Manchester United har hamnat i en tuff grupp. Men där väljer jag att plocka vår egen försvarsgeneral Victor Nilsson Lindelöf. ”Vigge” fick mycket speltid i Champions League i fjol och gjorde det bra.

ARTIKELN HANDLAR OM