Man City kan uteslutas ur Champions League

avPelle Strandman

Foto: PAUL ELLIS / AFP
Pep Guardiola.

Manchester City uppges ha brutit mot Financial Fair Play.

Nu kan klubben stängas av från Champions League.

– Väldigt snart så har vi svar på vad som kommer hända, säger Uefas president Aleksander Ceferin.

Nyligen avslöjade tyska Der Spiegel att både Manchester City och Paris Saint-Germain har fått hjälp av Uefa att kringgå Financial Fair Plays regelverk, som går ut på att klubbarna inte får spendera mer än sina intäkter.

Tidningen har tagit del av dokument från Football Leaks där Fifa-presidenten Gianni Infantino, som tidigare var generalsekreterare för Uefa, uppges ha accepterat att storklubbarna har använt sig av fejkade sponsorkontrakt.

På ett eller annat sätt bryter vi mot reglerna”, uppges en person i Citys klubbledning ha skrivit i ett internt mejl 2013.

”Vi ser över fallet”

Nu skriver bland annat The Guardian och The Telegraph att Manchester Citys fall kommer att granskas och att klubben kan komma att uteslutas från Champions League kommande säsong.

Det styrande organet i europeisk fotboll anser att ett potentiellt transferförbud inte är ett tillräckligt hårt straff för Premier League-mästarna om en oberoende utredning av Financial Fair Play visar att klubben är skyldig de kommande dagarna”, skriver The Telegraph.

Efter gårdagens möte i Uefas exekutiva kommitté kommenterade presidenten Aleksander Ceferin anklagelserna som han betraktar som allvarliga.

– Vi ser över över situationen. Vi har ett oberoende organ som jobbar på det. Väldigt snart så har vi svar på vad som kommer hända i det här konkreta fallet, säger han enligt The Telegraph.