”Där låg delar av mitt ben, med blod och allting”

Foto: Jörgen Johansson/Kontinent

avErik Karlsson

FOTBOLL

Peter Antoine tvingades att amputera benet efter en misslyckad operation.

I en längre intervju med Offside berättar nu den före detta tränaren och tv-experten om den obehagliga upptäckten efter operationen.

– Där låg delar av mitt ben, med blod och allting, säger han.

Det var två år sedan före detta Mjällby- och Assyriskatränaren Peter Antoine klämde högerfoten i en bildörr så illa att han bröt foten på flera ställen. Flera operationer gjordes men benröta spred sig och till slut återstod bara ett alternativ: amputation.

I ett längre reportage har Offside följt 73-åringen före och efter operationen.

En operation som efter förutsättningarna gick bra – men där ett missöde ändå skakade om Antoine rejält. Läkarna glömde nämligen köra undan det amputerande underbenet från operationssalen.

– När jag vaknade upp och reste mig såg jag en vagn några meter bort. Där låg delar av mitt ben, med blod och allting. Jag såg foten, det bruna och allt. Det var äckligt, säger han.

”Är snobbar som jobbar”

Livet har förändrats mycket efter fotskadan och amputationen. Men en sak är sig lik: Peter Antoine har tydliga åsikter. Bland annat får dagens allsvenska tränare en skopa kritik:

– Det är inga tränare i mina ögon. Det är snobbar som jobbar, och som inte ser sig som en del av laget. Och så står de där med sina pärmar och anteckningar och känner sig viktiga.

Antoines hårdföra och ibland rent av elaka stil har skapat mängder med kontroverser genom åren. Men precis som mycket annat har Peter Antoine en krass syn på sitt eftermäle.

– Jag har inte tänkt så långt. Folk har fått uppfattningen att jag är en jävla typ, och det är jag ju. Vad ska jag göra åt det? Kyssa röven på dem? Jag är den jag är. Antingen tycker folk om mig eller inte, säger han till Offside.

Läs reportaget i sin helhet här (kräver inloggning!)