Gör comeback – efter tio månader

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det jobbigaste är gjort”

Nästan tio månader efter den otäcka knäskadan i U21-EM är Robin Söder redo för comeback.

19-åringen finns med i IFK Göteborgs trupp till morgondagens match mot Trelleborg på Vångavallen.

– Det är något jag kämpat för i många månader så det känns jävligt skönt. Nu när jag sitter på bänken är de klart jag vill spela, säger Söder till Sportbladet.

Foto: Andreas Bardell

Det var i U21-EM:s semifinal mot England i slutet av juni som Robin Söder skadade knäet allvarligt. Efterföljande undersökningar visade att talangens korsband var av.

Efter nästan tio månaders rehabilitering är nu anfallaren äntligen redo för comeback. 19-åringen är uttagen i IFK Göteborgs trupp till torsdagens bortamatch mot Trelleborg.

”Kämpat för länge”

– Det är väldigt kul och något jag kämpat för i många månader. Men det är fortfarande många tuffa månader kvar och jag måste jobba upp styrkan. Men det jobbigaste är gjort och det är jävligt skönt. Nu gäller det att vara noggrann även när man kommer tillbaka till match så att man inte bara tar dö på kroppen, säger Söder.

Anfallaren har efter tio månaders vila från match bara tränat för fullt i två veckor med det övriga laget. Han säger själv att han är smärtfri men att comebacken kommer redan nu förvånar ändå 19-åringen.

Hoppas på ett inhopp

– Det är klart att det är ganska tätt inpå sedan man började träna för fullt men det har funkat hyfsat i alla fall. Jag känner ju fortfarande att det är något där (i knäet) men när jag spelar känns det som innan så det är skönt i alla fall.

Hur har de här månaderna varit?

– Det har varit väldigt mycket upp och ner. Första tiden var klart tuffast. Men skadan blev en vardag och en vardag går ganska fort ändå. Men första gången jag fick smöra på mig skorna och börja med lite övningar var riktigt skönt. Då kände jag att jag kommit en bit på vägen.

Men tro inte att talangen är nöjd bara med att få vara med på uppvärmningen igen.

– Jag hoppas att jag får några minuter, det vore väldigt kul. Men mycket beror på hur matchbilder blir. Men det är klart att när jag är med i truppen och sitter på bänken så vill jag spela.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN