Olsen sätter press på Kim Christensen

FOTBOLL

En av fyra målvakter i VM-truppen

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. Kim Christensen, 30, är uttagen i Danmarks VM-trupp.

Trots det är det inte säkert att IFK Göteborgs målvakt får åka till Sydafrika.

– Jesper (Christiansen) och jag kämpar om sista platsen och vi kommer att köra helt galet på träningarna för att ta den sista platsen, säger IFK-målvakten.

Foto: Blåvitts målvakt Kim Christensen.

Först 28 maj kommer Danmarks 23 VM-spelare att slutgiltigt utses. Truppens största frågetecken är just målvaktsposten.

Thomas Sørensen, till vardags i engelska Stoke, dras med en armbågsskada och Morten Olsen är beredd att vänta så länge det bara går för att få med Sørensen till Sydafrika.

Får slåss om sista platsen

– Han är vår förstemålvakt. Han har spelat i landslaget i över tio år och har en väldigt nyttig rutin, säger Olsen.

Om Sørensen blir frisk till VM, vilket prognoserna tyder på, kommer den sista målvaktsplatsen i truppen att stå mellan Kim Christensen och FC Köpenhamns Jesper Christiansen. Detta var ingen överraskning för Kim Christensen. När Sportbladet för några dagar talade med IFK-målvakten om danska VM-laget misstänkte han att det skulle bli just så här.

– De måste avvakta och se hur det går för Thomas, han är vår förstemålvakt. Sörensen är nummer ett och det känns som att Stephan (Andersen, Bröndby) är nummer två. Den sista platsen kommer att stå mellan mig och Jesper. Det blir tufft på träningarna, sa Kim Christensen då.

Superskräll i försvaret

Det blir med andra ord rejäl press på Christensen som måste bevisa att han ska ha en plats under allsvenskans avslutande omgångar innan VM-uppehållet.

– Vi har varit tvungna att ta ut fyra målvakter i nuläget. En ska bort, säger förbundskapten Morten Olsen.

I övrigt var det få skrällar i Danmarks VM-gäng. Men en smällare bjöds den samlade pressen på i Malagas försvarare Patrick Mtiliga. Spanienproffset har bara en landskamp på meritlistan, från november 2008, men har nu chansen att gå rakt in i VM-truppen.

– Vi tror att han är en typ av spelare som passar väldigt bra mot de vi ska möta, var Olsens motivering enligt danska TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM