”Lagrell pratar strunt”

FOTBOLL

Svennis har tröttnat på förbundskaptensfrågan: Jag var förstavalet

Han ska ha lovats att få bli svensk förbundskapten och sedan betts hålla tyst.

I en lång intervju inför VM riktar Sven-Göran Eriksson svidande kritik mot Lars-Åke Lagrell.

– Bättre att han inte säger någonting alls än att han går ut och pratar strunt, säger Svennis till Offside.

Fjärde november utsågs Erik Hamrén till svensk förbundskapten. Enligt förbundet var han den ende kandidaten som tillfrågats.

Det håller inte Sven-Göran Eriksson med om.

– Lagrell kommer inte att gilla det jag säger nu, men jag vet inte varför han sa som han sa. Han ringde mig och frågade förra hösten om jag ville ha jobbet. Jag svarade ”ja, den här gången kanske jag är intresserad”. Han sa ”du får jobbet men tänk några dagar till”, säger Elfenbenskustens förbundskapten till Offside.

”Inga tvivel”

Enligt Svennis finns inga tvivel. Ett ”ja” från honom hade räckt för att rensa bort Erik Hamrén och de andra rivalerna och ta över svenska landslaget.

Att det sedan inte blev av ska ha berott på sportchefsjobbet i Notts County. Under en Kinaresa bad klubbens ägare att Sven-Göran stannade kvar och nobbade Sverige.

Eriksson lydde.

– Själv kände jag också att i min ålder ska man inte ha två jobb. Jag förstod hur det skulle bli. Satt jag i Sverige skulle jag känna att jag borde vara i Nottingham. Var jag i Nottingham skulle jag vilja vara i Sverige. Jag ringde Lagrell och tackade nej. Han sa att han fick acceptera det och frågade om jag kunde hålla tyst om det tills vidare. ”Visst kan jag det”, sa jag. Sedan går han ut och säger... ja, jag vet inte vad han sa riktigt.

När Offsides reporter fyller i ”dels att du själv hade ringt upp honom och ville ha jobbet...” tänder Eriksson till.

”Ville försvara Hamrén”

– Men herre jävlar. Jag fattar inte varför. Ja, han ville försvara Erik Hamrén då kanske. Han ville att Erik skulle känna att han var förstavalet och så får väl Lagrell gärna tänka, men då är det bättre att han inte säger någonting alls än att han går ut och pratar strunt.

Nu i VM-tider har Sven-Göran Eriksson andra dispyter, sådana som inte rör det svenska förbundet. Han säger sig ha tackat nej till ett svenskt landslag och nu kommit till ett ivorianskt som tycker sig vara underpresterande.

För att ge dem framgång har han varit tvungen att rensa i personalen.

– Först och främst måste du skapa en bra stämning i laget och få dem att jobba för varandra. När jag pratar med spelarna är det den genomgående uppfattningen att de inte har spelat riktigt som ett lag. Nu har jag plockat min egen stab, en svensk läkare, en massör från Lazio som jag jobbade med där ... Förbundet ville att jag skulle ta in nytt folk runt landslaget för att komma bort från en del inre stridigheter.

ARTIKELN HANDLAR OM