”Jag förstår det inte – det är påhittat”

FOTBOLL

Xavi till hård attack mot Barca-tidningen Sport

Han påstods ha hånat Real Madrids Lassana Diarra efter El Clásico.

Det förnekar Xavi dock bestämt.

– Det är en stor lögn, säger Barca-mittfältaren.

Foto: Xavi.

Barcelona var fullkomligt överlägsna och krossade Real Madrid med 5-0 nyligen.

Efter matchen var det mycket heta känslor, och Barcelonas mittfältsdirigent Xavi Hérnandez uppgavs i den Barcelona-baserade tidningen Sport ha hånat Real Madrids städgubbe Lass Diarra genom att ge fransmannen bollen och säga:

– Eftersom du inte rört bollen på hela kvällen så kan du få ha den ett tag.

”Det är påhittat”

Det förnekar dock Xavi bestämt. I ett uttalande levererat till Sport säger han.

– Det är helt felaktigt. Och jag förstår det inte eftersom det är påhittat. Om jag sagt så skulle det vara respektlöst mot både Real Madrid, Diarra och även Barcelona. Då hade jag inte förtjänat att bära den här tröjan, säger Xavi och fortsätter:

– Jag representerar en stor klubb och måste då ta ansvar för mina handlingar. Jag kan inte göra såna kommentarer. Jag är skyldig den här tröjan respekt.

En historia som skadar

Sedan avslutar mittfältaren med att starkt kritisera Barcelona-tidningen Sport eftersom han tycker att uppdiktade historier som den om Diarra är de som skadar mest.

– Om ni kritiserar mig för att jag gör en dålig passning eller spelar dåligt, okej, då kommer jag spela bättre en annan dag. Men att skapa sådana här lögner gör ingen gott. Det är bara för att såra och jag förstår inte motivet. Att en katalansk journalist från Barcelona har sagt detta förvånar mig och jag förstår det inte. Jag hoppas ni vet bättre innan ni publicerar något i fortsättningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga