Mancini får en halv miljard till spelare

FOTBOLL

LONDON. Manchester Citys ägare tror att mer pengar att köpa nya spelare för är lösningen som ska ge klubben Premier League-titeln i år.

Foto: Mancini.

City, som de senaste två åren gjort av med omkring fyra miljarder kronor i spektakulära spelarköp, kommer att ge Mancini minst en halv miljard till för januarifönstret, skriver Daily Mirror.

Framförallt är det offensivt klubben ska förstärka för att komplettera den argentinske storstjärnan Carlos Tevez som det stormat kring på slutet.

Bland namnen som nämns är först och främst Wolfsburgs Edin Dzeko. Men Daily Mirror skriver också att Portospelaren Hulk och Barcelonas Dani Alves är intressanta för City.

Flera spelare säljs ut

Enligt tidningen har representanter från City haft ett möte med Alves på ett hotell i Barcelona förra veckan och det finns uppgifter om att han ska vara väldigt intresserad av en flytt till City.

Alves har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med Barcelona och tidningen spekulerar i att han i sommar kan bli så billig som 130 miljoner kronor.

Samtidigt som Citys stenrika ägare öser pengar över laget ska flera spelare säljas som Sportbladet tidigare rapporterat om.

Det handlar om bland andra Shaun Wright-Phillips, Roque Santa Cruz och Emmanuel Adebayor.

ARTIKELN HANDLAR OM