Zlatan: Mål mot Roma vore en fin julklapp...

FOTBOLL

Ibra i stor intervju

Foto: Får Zlatan jubla igen mot Roma?

En sista match kvar för året.

I morgon kväll väntar Milan-Roma.

En match som Zlatan vill avgöra.

– Jag vill gärna göra mål, det vore en fin julklapp, säger han.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vara Italiens hetaste intervjuobjekt. I morgon kväll, före matchen mot Roma, sänds en intervju med Zlatan i italienska Canale 5, i programmet ”Verissimo” (jättesant). Sportbladet har tagit del av en del av intervjun på förhand.

Zlatan vill inte tippa matchutgången mot Roma men säger:

– Jag hoppas att göra mål igen och kommer att försöka göra det. Jag hoppas förstås att vi vinner, det vore en perfekt julklapp.

Zlatan får åter frågor om Marco Van Basten och svarar:

– Jag är stolt men man kan inte göra jämförelser med legendarer som Van Basten, Maradona eller Ronaldo. Var och en har sina kvaliteter och sin personlighet.

”Tänker inte på guldbollen”

Efter att Zlatan kritiserat den internationella guldbollen och sagt att priset blivit politiskt får han frågan om han ändå skulle ta emot den om han vann den.

– Ja, det är normalt att den som får den åker och tar emot den. Men jag tänker inte på guldbollen och det är så här: det är inte alltid den bäste som får den!

Zlatan pratar också om lagkamraternas betydelse.

– Mycket beror på dina medspelare, om du blir väl mottagen känner du dig mer avslappnad. Allt går mer än bra i Milan.

Än en gång pratar Zlatan också om hur viktigt det är för honom att vinna.

– Vart jag än gått har vi vunnit. Att komma tvåa är som att komma sist för mig. Du måste alltid gå in på planen med inställningen att du och ditt lag är nummer ett.

”Tror på mig själv”

”Ibra” säger också att han tror att det är viktigt för en toppspelare att ha en familj nära sig för att kunna prestera på topp.

– Om du mår bra utanför planen mår du bra på planen. En spelare är alltid ensam, särskilt om du är utlänning i en liga, som jag, du är borta från ditt land och du kan inte ta med föräldrar och syskon. Då hade jag turen att skapa mig en egen familj redan som ung.

Zlatan får frågan om barnen spelar fotboll och svarar skämtsamt:

– Jag vet ännu inte om den äldste gillar fotboll. Men det räcker med en som spelar, jag vill inte ha någon konkurrens inom familjen!

Precis som Zlatan berättade i en intervju med Sportbladet för en dryg månad sen så säger han åter att han inte är skrockfull.

– Jag tror inte på sådant där, jag tror på mig själv och det räcker.

ARTIKELN HANDLAR OM