Har sökt spelarlicens – för Landskrona

FOTBOLL

”Det är lika bra att den ligger hos oss”

Henrik Larsson, snart 40, har sökt spelarlicens för Landskrona BoIS.

Men enligt sportchefen Mats Aronsson är det inte aktuellt med ytterligare en comeback.

– Jag tror inte det är aktuellt, han har hållit uppe i ett år nu, säger han.

Foto: Henrik Larsson.

Hösten 2009 avslutade Henrik Larsson sin spelarkarriär när han gjorde sin sista match för Helsingborgs IF i allsvenskan.

I fjol gick Larsson, som återvänt till landslaget vid ett par tillfällen, in som huvudtränare i superettanlaget Landskrona BoIS utan att spela en enda match på hela säsongen.

Kan fungera som backup

Larssons spelarlicens har hela tiden legat kvar hos Helsingborg men i förra veckan beslutade Landskrona sig för att skicka in övergångshandlingarna till Svenska Fotbollförbundet.

– Licensen ska ligga hos oss, tycker vi. Det finns ingen tanke på att han ska spela men vi pratade om det och kom fram till att vi borde ha licensen, säger Landskronas sportchef Mats Aronsson till Sportbladet.

Tillhör Larsson Landskrona även som spelare öppnas en möjlighet för ex-landslagsmannen, med 106 landskamper och spel i bland annat Celtic, Barcelona och Manchester United i bagaget, att gå in och täcka upp som backup i utsatta situationer, exempelvis om laget drabbas av en hård skadebelastning.

– Ja, visst, men jag tror inte det är aktuellt med spel. Han har hållit uppe i ett år nu. Men det är bättre att licensen finns hos oss. Sen tyckte vi att det var kul att se hur lång tid det tog innan det här skulle läcka ut från förbundet där uppe.

Lantz inte aktuell

Landskrona är i stort sätt färdiga med truppbygget inför kommande säsong och det enda som återstår på önskelistan nu är en mittfältare.

Men det kommer inte att bli Marcus Lantz, HIF-mittfältaren och Larssons kompis som tidigare kopplats samman med Landskrona, enligt Aronsson.

– Vi har inte haft någon kontakt alls med honom. Vi tror inte att han är intresserad av att spela i superettan, säger han.

Återstår att se om tränare Larsson är det.

ARTIKELN HANDLAR OM