Zlatan: Blir bara större och större

avJennifer Wegerup

Milan-stjärnan fick Guldbollen – för femte gången

MILANO. Femte gången gillt.

Zlatan Ibrahimovic skriver historia, om och om igen.

Nu i kväll blev han vinnare av Guldbollen – för femte gången.

– Det blir bara större och större att vinna den, säger Zlatan till Sportbladet.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Zlatan Ibrahimovic med 2010 års guldboll.

Matchvinnare i går kväll i derbyt för hans nya klubb Milan mot hans gamla klubb Inter. Och i kväll – än en gång – vinnare av Aftonbladets och Svenska Fotbollsförbundets Guldbollen. Zlatan Ibrahimovic, historisk femfaldig vinnare.

Jag är väldigt glad, det är en ära, säger Zlatan.

”Viktigast att inte bli mätt”

Sportbladet fick i fredags i Milano en lång exklusiv intervju där Zlatan bland annat berättade om sina känslor inför Sveriges finaste utmärkelse inom fotbollen, utöver de priser man kan vinna på planen.

Är det lika roligt nu Zlatan, det är femte gången du vinner den ju, hur känns det?

– Jag tror att det blir större och större för varje gång som man vinner den. Det viktigaste är att inte bli mätt och detta är ett bevis för att man vill mer och strävar efter mer, säger Zlatan och fortsätter:

Man får något tillbaka, resultat när man vinner på planen. Men att också få ett sådant här bevis betyder mycket.

Minns du känslan från när du vann Guldbollen första gången?

– Ja, det var fantastiskt alltså. Kollar man historieböckerna, de som har vunnit Guldbollen… Och så kom då jag…Inte från ingenstans för jag hade ju haft mina år i Ajax och kommit till Juventus. Men ändå… Så fick man vinna det och hamna i historieböckerna. Det var stort…

”Det är fantastiskt”

Och nu femte vinsten alltså? Jag sitter i Guldbollen-juryn och minns att vi sa när du skulle få ditt tredje pris att ”det kanske blir så att Zlatan vinner sju, åtta gånger om han får vara skadefri”, att vi stod inför en ny epok. Vad säger du om det?

– Det är fantastiskt. Om jag lever om tio år och tittar på Fotbollsgalan och någon annan vinner Guldbollen. Då kan jag säga till mina barn att ”jag vann den fem gånger” eller kanske mer till och med…

Fotnot: Läs hela den långa, exklusiva intervjun med Zlatan Ibrahimovic i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM