”Jag har ett värde som jag förtjänar”

FOTBOLL

Alvés sätter press på Barça

Manchester City och Chelsea har inlett jakten på Dani Alvés.

Barcelona vägrar höja sitt anbud till stjärnan som nu berättar om de strandade kontraktsförhandlingarna.

– Jag har ett värde som jag förtjänar men det är inget snack om vad jag vill: Jag vill slåss för att stanna här i Barcelona, säger Alvés till Barça TV.

Dani Alvés agent Joaquín Macanás meddelade i december Barcelona att klubbens ”sista” kontraktsförslag inte matchar de krav Alvés har. Enligt Mundo Deportivo vill Barcelona inte höja budet ytterligare för att undvika att skapa ”löneobalans i truppen”.

”Har mycket utrymme”

Manchester City uppges redan ha varit på ett inledande besök i Barcelona för att undersöka möjligheten till en affär. Klubbens bud är betydligt mer lukrativt är Barças och engelsmännen hoppas på det sättet kunna locka över superstjärnan.

Nu berättar Alvés själv om de strandade förhandlingarna.

– Vi har fortfarande mycket utrymme i våra diskussioner, och jag har ett och ett halvt år kvar på mitt nuvarande avtal, säger Alvés till Barça TV.

Måste öppna plånboken

27-åringen har etablerat sig i Barcelona sedan övergången från Sevilla 2008 och brassen ses numera som en av världens absolut bästa på sin position. Enligt Alvés är förstahandsvalet fortfarande Barça men det krävs att klubben öppnar plånboken.

– Jag har ett värde som jag förtjänar men det är inget snack om vad jag vill: Jag vill slåss för att stanna här i Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga