Zorans nya jobb – ett pojkar 97-lag

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Sågar svensk fotboll

Zoran Lukic lämnade Djurgården under uppmärksammade former 2009.

Nu gör 53-åringen comeback på tränarbänken – hos Lidingös 13-åriga pojkar.

– Jag har så mycket fritid att jag tackade ja, säger Lukic.

Zoran Lukic.
Foto: MARCUS ERICSSON
Zoran Lukic.

Zoran Lukic ansåg att han blivit förd bakom ljuset och lämnade Djurgården i juni 2009. Efter en mer övergripande strategisk roll i Qviding lämnade Lukic sedan fotbollen helt.

Kontakt via en bekant

Men nu är 53-åringen tillbaka på tränarbänken – om än på en lite annan nivå. Den meriterade tränaren coachar numera Lidingös 13-åringar.

– Jag fick kontakt med dem via en gammal bekant och hade så mycket fritid att jag tackade ja. Tanken är att jag ska vara med på så många träningar som möjligt och först och främst utbilda de unga ledarna som jobbar med P97.

Sågar AIK

Någon comeback på den stora tränarscenen är dock inte aktuell för Lukic. Såren från den senaste sejouren i Djurgården lever kvar och 53-åringen kan ha gjort sitt som elittränare.

– Jag anser att det inte finns något klimat i Sverige för nytänkande och nyskapande. Vi har återigen gått tillbaka till det gamla sättet att organisera ledarskapet och spelet samt till att fostra våra spelare. Resultaten ser vi därefter. Vi räcker inte till något utan spelar 0-0 mot ett lag från Luxemburg och står stolta, säger Lukic.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.