Kritiserad – här svarar Elmander

FOTBOLL

Hjälte mot Nice: ”Skönt – men jag blir aldrig en målskytt som Henke”

Landslagets anfallare fortsätter att visa målform.

Johan Elmander, 25, i franska Toulouse avgjorde mot Nice i går kväll – och njöt lite extra.

– Mitt målskytte har ju varit ifrågasatt, så visst är det skönt, säger han.

Foto: AFP

På fotbollslandslagets Sydamerika-turné spräckte till slut Rade Prica och Daniel Nannskog nollan.

Men även om uppstickarna roade Lasse Lagerbäck och Roland Andersson så är förbundskaptenernas stora underhållning nu, två veckor före EM-kvalgenrepet mot Egypten, att läsa målstatistiken för några av landslagets ordinarie anfallare.

Inter-Zlatans succé ena dagen.

Toulouse-Elmanders framfart nästa.

I en svår bortamatch mot bottenlaget Nice, som missade en straff i matchinledningen, blev Johan Elmander den avgörande skillnaden i går.

Hans mål i den 24:e minuten blev matchens enda.

– Vi erövrade bollen och kom två mot två. Min lagkompis (Achille Emana) slog bollen snett framåt till mig som kom på högersidan. Jag fick den inte perfekt och tog ett kliv innan jag slog in den, berättar Toulousespelaren.

Målet var hans femte i ligan och Johan medger att det känns gott. Han påpekar att han blivit kritiserad för sitt bristande målskytte tidigare.

– Jag har blivit ifrågasatt, så det är skönt. Men jag blir aldrig en målskytt som Henke (Larsson). Jag är mer den som älgar på, säger han.

Sneglar mot Europa

Efter sitt lyckosamma ”älgande” i den franska ligan dyker spekulationerna om nya klubbar upp regelbundet, men Johan Elmander har bara börjat sin sejour i den rosa staden.

– Det viktigaste för mig är att spela och jag har bara varit här i ett halvår. Om jag skulle flytta får det vara något riktigt bra, säger han.

I går blev det till slut mycket ensamt jagande på topp och Elmander byttes ut i den 74:e minuten.

Segern innebar ett kliv till åttonde plats i ligan och unga Toulouse börjar nu försiktigt snegla upp mot Europacupplatserna.

SVENSKA LANDSLAGSVÅREN

Petra Thorén