Zlatans tre skäl

FOTBOLL

Anser sig sviken av landslaget: ”Zlatan kommer inte tillbaka så länge Lagerbäck är kvar”

Zlatan Ibrahimovic, 25, bojkottar svenska landslaget ”tills vidare”.

Här är förklaringen:

Övriga spelartruppen tog Lasse Lagerbäcks parti efter bestraffningen i Göteborg.

Förbundskapten Lars Lagerbäck hävdade på gårdagens presskonferens att Zlatan Ibrahimovic ändrat sitt ”Ja till Blågult” till ”Nej tills vidare” mellan samtalen strax före jul och i fredags.

Enligt Sportbladets landslagskällor stämmer inte detta.

Sedan september

Zlatan har vid inget tillfälle gett definitivt klartecken till att spela i landslaget igen efter nattklubbsincidenten i Göteborg i september.

Enligt källorna finns tre delförklaringar som sammantaget gör att Zlatan inte vill spela i svenska landslaget på obestämd tid.

Han upplever straffet efter nattklubbsbesöket som för hårt.

Han känner att hela den övriga spelartruppen – förutom Olof Mellberg och Christian ”Chippen” Wilhelmsson – tog Lagerbäcks parti efter bestraffningen.

Han störs fortfarande av svensk medias ”rätt” till att få prata med honom under landslagssamlingarna.

– Zlatan är en europeisk toppspelare med stort anseende i fotbollsvärlden. Han har oerhört svårt att acceptera att han blev hemskickad från landslaget för något han upplevde som ett mindre övertramp. Sedan tidigare har Zlatan inte speciellt många ”vänner” i landslaget, egentligen bara Olof Mellberg och ”Chippen”. Att så gott som alla andra tagit Lasse Lagerbäcks parti upplever Zlatan som att de inte respekterar honom som fotbollsspelare. Detta i kombination med hans komplicerade förhål

lande till svensk media har gjort att han inte tycker det är värt att spela i landslaget längre, säger Sportbladets landslagskällor.

Olika uppgifter

När det gäller huruvida Zlatan Ibrahimovic kommer tillbaka till landslaget går uppgifterna isär. Detta beror troligen på att Zlatan själv inte vet och att han sagt olika saker till olika personer vid olika tillfällen.

– Zlatan kommer tillbaka, men inte så länge Lars Lagerbäck är förbundskapten, säger en källa.

– Det handlar inte så mycket om Lars Lagerbäck, utan flera olika faktorer påverkar, säger en annan.

I gårdagens Sportbladet intervjuades landslagschefen Lars Richt som sa att det inte längre fanns något nej till landslaget från Zlatans sida.

Nu hävdar Richt att han vid tidpunkten för intervjun – i går lunch – inte var uppdaterad om det senaste gällande Zlatan Ibrahimovic.

– Jag hade inte tillräckligt med information, därför sa jag det jag sa, att mig veterligen gäller det som sagts tidigare.

Men Lasse Lagerbäck talade ju med Zlatan i fredags, när fick du informationen?

– Senare under eftermiddagen, säger Lars Richt.

ARTIKELN HANDLAR OM