Allsvenskan i fotboll

Så ska Özkans karriär räddas

avDaniel Sjöberg

”Vi ska göra allt för Gabbe”

AIK:s supertalang Gabriel Özkan är skadad igen. Nu ska AIK hitta en ny metod för att rädda Özkans karriär.

- Det får kosta vad som helst, men vi ska göra allt för Gabbe, säger tränaren Nebojsa Novakovic.

Foto: ANDREAS BARDELL
Gabriel Özkan.

Problemen började i november förra året. Då åkte Gabriel Özkan på en skada i baksidan av låret som höll honom borta i ett par månader. Sedan dess har det fortsatt och i senaste matchen mot Örebro smällde det till igen.

- Vi har tagit det väldigt försiktigt med Gabbe och allting har sett jättebra ut i två månader. Nu kommer en ny grej, säger naprapaten Oskar Skatt.

Kan ha spelat färdigt i år

Hur länge Özkan blir borta den här gången är inte klart ännu, men vill det sig illa så har han spelat färdigt för i år.

- Förhoppningsvis kan han spela inom en månad eller så, men i värsta fall så tar vi bort honom för resten av säsongen. Han får inte gå sönder en gång till, säger Oskar Skatt.

”Oerhört viktig för AIK”

Ofta är problemet med nya skador i baksidan av låret att spelaren går in i träning för tidigt. Det har AIK undvikit i fallet med Gabriel Özkan, men trots det har problemen återkommit. Nu kommer AIK att undersöka om det finns någon ny metod som kan anpassas till mittfältstalangen.

- Vi måste hitta ett upplägg som fungerar, kanske prata med folk som har ännu bättre koll än vad vi har, säger tränaren Nebojsa Novakovic.

Han fortsätter:

- De kanske går att se på hans kost, om han behöver mer järn eller något sådant. Jag vet inte, men vad det än är som behövs så ska vi göra det. Gabbe är en superspelare och han är oerhört viktig för AIK:s framtid.

ARTIKELN HANDLAR OM