PRISET: 40 MILJ

FOTBOLL

Succé – då blir Larsson kvar: De kommer försöka köpa loss honom

Henrik Larssons succé kan kosta Helsingborg superanfallaren. Nu vill Manchester United köpa loss honom. Som tröst kan HIF fylla på kassan med upp till 40 miljoner kronor.

– Om Helsingborg är beredda att sälja så kommer United försöka köpa, säger en källa.

Helsingborg och Henrik Larsson har hela tiden varit väldigt tydliga i sina uttalanden. Övergången till Manchester United är kortvarig. Den 12 mars återvänder anfallaren till Sverige för att förbereda sig för årets allsvenska. Men efter succén mot Aston Villa kan förutsättningarna komma att förändras.

– Först och främst så ligger det hos Henrik. Vill han stanna kvar så får vi sätta oss ned och diskutera det, säger Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin.

Att HIF har ett avtal med Larsson behöver inte betyda särskilt mycket om anfallaren ändrar inställning.

”Beredda att prata”

– Vi är beredda att prata om det. Det finns ingenting positivt med att tvinga en spelare att stanna i Helsingborg om han inte vill det, menar HIF-ordföranden.

I Manchester United tas Fredins ord emot med glädje. Inte minst av managern Sir Alex Ferguson.

– Jag vet att managern gärna vill behålla Larsson, men han var beredd att hålla sig till avtalet. Om Helsingborg är beredda att sälja så kommer Ferguson försöka köpa, säger en källa.

Ett år i taget

Helst vill United skriva kontrakt med Larsson på ett år i taget. En sådan affär skulle kunna ge Helsingborg drygt 15 miljoner kronor. Vid ett tvåårsavtal skulle HIF kunna vrida upp priset ytterligare.

– Det skulle kunna ge Helsingborg 40 miljoner kronor, säger en källa.

”Vätränad”

– I England så bryr man sig inte om åldern på samma sätt som man gör i andra ligor och Larsson är vältränad som en 28-åring. Titta på Teddy Sheringham. Han är 40 år, men han spelar fortfarande, säger källan.

Att United aldrig kan få igen pengarna genom att sälja Larsson vidare bekymrar inte.

– Han kan bli avgörande för lagets chanser att gå vidare i Champions League och att vinna ligan. Då tjänar man in pengarna flera gånger om, säger en annan källa.

Här är Henrik Larssons späckade spelschema i Manchester United

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM