Siggi: Jag är förbannad

FOTBOLL

Trelleborg petar Jonatan Berg – då rasar Jónsson

Foto: Siggi Jónsson är upprörd på Trelleborgs tränare Conny Karlsson.

Ett tränarbråk skakar guldstriden: Siggi Jónsson rasar mot TFF-tränaren Conny Karlssons beslut att ställa över

Jonatan Berg mot Göteborg.

– Jag är förbannad, dundrar DIF-tränaren.

TFF-mittfältaren Jonatan Berg har plötsligt blivit en viktig bricka i kriget om SM-guldet. I somras anslöt han som lån från Göteborg och efter säsongen ska han återvända till Blåvitt. På grund av det har TFF-tränaren Conny Karlssons beslutat att ställa över honom när lagen i morgon möts på Ullevi i en match som kommer avgöra var SM-guldet hamnar.

”Är en skitsak”

– Det är en skitsak, men det gör mig irriterad och jag tycker att det är oprofessionellt. Sånt här måste bort från den svenska fotbollen. Man ska alltid välja sitt starkaste lag, säger Jónsson och fortsätter:

– Jag förstår inte hur han (Conny Karlsson) kan ta det beslutet. Det är Trelleborg som är Bergs arbetsgivare och det är de som betalar hans lön. Spelaren ska alltid göra sitt bästa.

Sportbladet har förgäves sökt TFF-tränaren Conny Karlsson för en kommentar, men så här säger lagledaren Krister Törnkvist:

– Conny tog beslutet mest för Jonatans egen skull så att han inte skulle behöva utstå misstankar från Djurgårdshåll om han skulle missa öppet mål mot Göteborg. Det kunde ha blivit galet.

Ingen regel

Så här säger Svenska fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten:

– I våra tävlingsbestämmelser finns det ingenting som säger att föreningarna måste ställa upp med det bästa laget. Det finns en regel om det i Svenska Cupen, men inte i allsvenskan.

– Det utlåningssystem som har nyttjats av Göteborg och Trelleborg har tagits fram av Svensk elitfotboll (SEF) på initiativ av klubbarna i allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM