”Tyder på styrka att vi vinner när vi spelar dåligt”

FOTBOLL

MANCHESTER. Andreas Isaksson på bänken i Manchester City, Sebastian Larsson i sjuksängen i Birmingham ...ändå var det svenskar i huvudrollen på City of Manchester Stadium i går.

Foto: Svennis var nöjd med segern över Birmingham.

Hasse Backe hälsades välkommen tillbaka av matchspeakern före kick off och fick värmande applåder av de 45 600 på läktarna.

Och Sven-Göran Eriksson var förstås kung igen efter 1–0-segern, Citys sjätte raka hemmavinst i ligan.

– Det som gladde mig mest var att vi kunde vinna trots att vi inte spelade riktigt bra ... det tyder på styrka, sa Svennis efteråt.

Stabilt topplag

Sportbladet undrade när Svennis senast vann sex hemmamatcher i rad med ett lag, och City-managern tänkte efter:

– Bra fråga ... det kan ha varit i Benfica eller i IFK Göteborg, jag minns faktiskt inte. Men det är i alla fall fantastiskt att ha lyckats med det här i England.

City börjar alltmer likna ett stabilt lag i tabelltoppen, trots att laget gjorde en rätt medioker match i går.

Det var den starka backlinjen som räddade de ljusblå när Birmingham attackerade som värst den sista halvtimmen, och även målvakten Joe Hart ska ha beröm för sina reflexräddningar. Harts spel i luftrummet är dock tveksamt och det skulle inte förvåna om Andreas Isaksson står i nästa match.

Framåt såg det blekt ut, och dagens Manchester City är otroligt beroende av den släpande anfallaren Elano. Han kan vara den spelare i ligan som är absolut viktigast för sitt lag just nu.

”Magnifik spelare”

– Elano kom tillbaka från Brasilien vid lunchtid i fredags och var naturligtvis trött efter den långa resan. Men jag frågade honom om han ville spela och han sa ”visst”. Och han gjorde mål igen och visade vilken magnifik spelare han är. Jag tror dessutom att han blir ännu bättre framöver, sa Svennis.

Och vad säger Bianchi, som inte ens fick plats på bänken?

– Vi har samma situation bland anfallarna som bland målvakterna, det är svårt att välja vem som är bäst för dagen, sa Svennis diplomatiskt.

Birminghams Steve Bruce var rasande efteråt eftersom Elanos mål föregicks av ruff på en av hans spelare. Men hans skadedrabbade lag visade ändå en klass som bör borga för nytt kontrakt i vår.

– Tyvärr var Sebastian Larsson sjuk när han kom tillbaka efter elva dagar i Sverige. Det kanske var den friska luften där som knäckte honom, sa Bruce skämtsamt till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM