Larsson debuterar

FOTBOLL

Med i truppen mot Liechtenstein och Nordirland

RÅSUNDA. Lars Lagerbäck presenterade i dag 23-mannatruppen som ställs mot Liechtenstein och Nordirland.

En debutant: Birminghams Sebastian Larsson, 22.

– Han har en bra karaktär, säger Lagerbäck till sportbladet.se.

Sebastian Larsson, 22, har spelat sju av åtta matcher från start i Premier League-klubben Birmingham. Och nu kan inte Lars Lagerbäck blunda längre.

På dagens presskonferens nominerade han Larsson i den trupp som EM-kvalspelar mot Liechtenstein och Nordirland 13 och 17 oktober.

– Vi har följt Sebastian ända sedan han lämnade Arsenal och gick till Birmingham och började spela i deras A-lag. Det känns som att han har tagit ytterligare ett utvecklingssteg och är redo att gå in och känna på den här miljön, säger Lars Lagerbäck till sportbladet.se.

– Han är en av få unga spelare, de är nog räknade på en hand, som har flyttat som ung och lyckats gå hela vägen utan att vända hem igen. Bara det tyder på bra karaktär.

– Han har gjort väldigt bra i från sig. Det är en tekniskt passningsskicklig spelare med bra skott. Han används mycket i Birminghams fasta situationer. Det ska bli skoj att bekanta sig med honom.

Vad förväntar du dig av honom?

– Jag förväntar mig inte så mycket eftersom han är debutant. Det viktigaste är att han kommer in och känner att han kan vara sig själv på planen och i umgänget med killarna.

– Som jag har förstått, utan att känna honom personligen, är att han har bra karaktär.

Han har uttryckt besvikelse över att han inte har kommit med tidigare. Hur ser du på det?

– Det gör mig alltid glad om spelare känner besvikelse om de inte är med för det betyder att de vill vara med i landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM