Torbjörn Nilsson ny tränare i Göteborg

FOTBOLL

”Älskar nya utmaningar”

Svensk damfotboll är på väg att få sin mest meriterade tränare hittills.

Enligt Göteborgs-Posten presenteras Torbjörn Nilsson, 53, i dag som ny tränare för Kopparbergs/Göteborg FC.

Foto: Mot nya uppdrag Torbjörn Nilsson är återigen aktuell för ett tränaruppdrag efter flera års frånvaro. Nu som tränare för Göteborg FC.

Tabellfyran Göteborg FC förlorade i går, 0–3, hemma mot Umeå, som i praktiken säkrade SM-guldet.

Flera års frånvaro

Men i dag är det Göteborg som troligen får mesta uppmärksamheten.

Enligt Göteborgs-Posten återvänder Torbjörn Nilsson till fotbollen som tränare efter flera års frånvaro när han presenteras som Kopparbergs/Göteborgs nye tränare på en presskonferens under eftermiddagen.

– Jag har inga kommentarer, säger Torbjörn Nilsson till GP.

– Men visst, jag älskar nya utmaningar och att träna ett damlag vore verkligen spännande. Men i dag kan jag inte säga något annat än att jag inte har några kommentarer, säger Nilsson.

Kontrakten går ut

Samtliga spelarkontrakt i Göteborg FC går ut efter den här säsongen. Flera lag har visat intresse för landslagsstjärnan Lotta Schelin, som ännu inte sagt var hon vill spela kommande år.

– Vi har jobbat med ett namn hela tiden och verkligen velat ha klart med den personen innan vi påbörjar samtalen med spelarna, säger Peter Bronsman, ordförande i Göteborg FC.

Torbjörn Nilsson har förutom en mycket framgångsrik karriär som spelare även tagit upp tre olika herrlag till allsvenskan.