Piñones-Arce avgjorde för Bajen

FOTBOLL

Han får inte förlängt kontrakt. Han har inte gjort mycket väsen av sig tidigare under säsongen.

Men Pablo Piñones-Arce har gett Hammarby sex poäng - på en dryg vecka.

Foto: Matchhjälte Pablo Piñones-Arce gjorde matchens enda mål på Söderstadion.

”Målfest” är inte det första ord som dyker upp när man drar sig till minnes de senaste mötena mellan Hammarby och Gefle. Det brukar bli ett per match, ungefär.

På Söderstadion i kväll var det nära att det målet kom redan i inledningsminuterna. Daniel Westlin tog emot ett inlägg från Daniel Bernhardsson medan Bajenförsvaret hade fikapaus.

I övrigt tillhörde första halvleken främst Hammarbys båda mittfältare Jeffrey Aubynn och Petter Furuseth Olsen, som skapade många chanser. De flesta av dem avblåsta för offside. Den orange-gula flaggan kom till mycket flitig använding matchen igenom – tio gånger för Hammarby och en för Gefle.

Pablo målskytt

Andra halvlek bjöd på mindre av duon Aubynn - Furuseth Olsen men fortsatt bra försvarsspel av Gefle, som å andra sidan inte presterade chanser i närheten av Westlins inledande skott. Men fortfarande inga mål.

Med en kvart kvar att spela stjäl Pablo Piñones-Arce bollen från en Geflespelare, vrider sig runt – och sätter bollen i mål.

Precis som förra måndagen på Söderstadion.

Matchens enda mål – precis som förra måndagen på Söderstadion.

Tog upp målvakten

Gefle 2006 är dock ingen munsbit, och pressade på rejält sista minuterna på förlängningen. Sista skottet mot Hammarbymålet stod målvakten Mattias Hugosson (!) för. Han var med uppe vid Hammarbys straffområde under Gefles sista anfall och hörnor.

Hammarbys sista match på Söderstadion för säsongen och tränaren Anders Linderoths sista match med Bajen slutade med seger. Efter slutsignalen tackades han med blommor på planen.

”Jag har väntat för länge på Hammarby”

Det var en tårögd Pablo Piñones-Arce som träffade PPV:s reporter efter matchen. Också han avtackad efter sin sista match på Söderstadion. För det blir ingen fortsättning, trots vad som hänt under oktober.

– Nej, det är slut, säger Pablo.

– Jag har väntat för länge på Hammarby.

Hammarby går i och med kvällens match upp på fjärde plats i tabellen. Royal League-spelet kommer allt närmare.

Tacka Pablo för det.

Daniel Wiklander

ARTIKELN HANDLAR OM