Özcan Melkemichel: ”AIK är en av de svåraste motståndarna i allsvenskan”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

I mars kom Djurgårdens första derbyseger mot AIK på 2 372 dagar.

På söndag möts de igen.

Sportbladet har pratat med Djurgårdens tränare, Özcan Melkemichel om konkurrensen i laget och känslorna inför årets första allsvenska Stockholmsderby.

– AIK är en av de svåraste motståndarna i allsvenskan som man kan spela mot, säger Melkemichel till Sportbladet.

Djurgården har fått en smakstart på säsongen.

Stockholmslaget står i final i Svenska Cupen efter att man slagit ut rivalerna AIK på Friends Arena med 2–0 och med fyra poäng efter två omgångar i allsvenskan har man ännu inte förlorat en match under 2018.

På söndag möter man ett revanschsuget AIK på Friends Arena i årets första allsvenska Stockholmsderby – en match som enligt Djurgårdstränaren Özcan Melkemichel är en av årets svåraste bortamatcher.

Hur går tankarna inför söndagens derby. Är känslan annorlunda mot tidigare derbyn i och med cupvinsten mot AIK?

– Känslorna är faktiskt precis samma inför detta derby som de tidigare. De förra derbymatcherna är inget vi tar till oss. Såklart går vi igenom matcherna och ser vad vi skulle kunna gjort bättre eller har gjort bra och sen går vi vidare från det. Det var en lättnad för oss att vinna derbyt men det var nog ännu lite skönare för publiken. Vinsten släpper många spärrar men för oss spelare och ledare förbereder vi oss på samma sätt oavsett om vi vinner eller förlorar en match.

Vilka svagheter hos AIK ska ni försöka utnyttja?

– Likt alla andra lag har även AIK sina svagheter. Det är ett väldigt kompetent och bra lag där de har satsat mycket och har kvalitetsspelare på varje position och även på bänken. Det är en av de svåraste motståndarna i allsvenskan som man kan spela mot men bara för det går vi in med ett stort självförtroende och mod till denna match.

Ni har en stark defensiv med många alternativ där bak. Hur ser du på bredden i försvaret?

– Jag tror att konkurrensen i laget kommer spela en viktig roll när vi summerar denna säsong. Framförallt på mittbackspositionerna där vi har en stenhård konkurens och det är fantastiskt roligt att ha det valet att göra och nu kommer det många matcher som är tätt inpå och då kommer vi eventuellt kunna börja rulla på folk för att låta dem vila och få fräscha kroppar.

Det blev 1-1 mot Trelleborg senast. Vad tar ni med er från den matchen till söndag?

– Det var en besvikelse att vi inte vann såklart men det är bara en match av många andra bra matcher som vi gjort denna säsong så vi lägger Trelleborgmatchen åt sidan och ser istället fram emot AIK på söndag.

15.00 sparkar matchen igång på Friends Arena och går att se på Cmore.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22