Sundsvall vann – trots jättemissarna

Foto: Cmore

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Linus Hallenius bommade två jättemöjligheter mot Trelleborg.

Maic Semas 1–0-mål gav Gif Sundsvall första segern trots allt.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev orolig, klart att man ska göra mål i de lägena, säger Hallenius.

Efter att premiären mot Sirius blivit inställd lyckades Gif Sundsvall chocka Malmö FF på hemmaplan i förra omgången. Matchen slutade med delad poäng efter att nyförvävet Maic Sema krigat in 2–2. I den tredje omgången tog Joel Cedergens mannar emot ett skadedrabbat Trelleborg som gjorde fyra förändringar jämfört med startelvan mot Örebro (1–2).

– Skador och långa resor har väl alla lag, det ska inte påverka, säger en besviken Alexander Blomqvist efter 0–1-förlusten i C More.

I den första halvleken hade bortalaget mest boll men hade desto svårare att skapa klara lägen framåt. Farligast blev det efter ett inlägg från Felix Hörberg utifrån höger som Marcus Pode glidtacklade fram till Deniz Hümmet vars skott tvingade William Eskelinen till en räddning.

Gif Sundsvall var inte utan möjligheter, Linus Hallenius var nära inledningsvis och även Maic Sema, målskytt i mötet med MFF, fick chansen på ett skott utifrån som Marko Johansson plockade.

Hallenius bommade jättelägen

Målet kom i den 52:e minuten och visst var det Sema som dundrade in 1–0 efter slarv i Trelleborgs straffområde. Länge var det spel mot ett mål, i princip, där bortalaget hade förtvivlat svårt att hålla i bollen någon längre stund.

Att siffrorna stannade vid 1–0 berodde dels på Marko Johanssons fina målvaktsspel men framför allt på Hallenius oförmåga att få in bollen i målet. Två jättemöjligheter hade Sundsvall-spelaren, men bommade båda.

– Jag får tacka vårt solida försvar att vi håller nollan i dag, så vinner man även om man bara gör ett mål, säger Hallenius i C More.

– Men det är klart att vi ska döda matchen tidigare, får träna stenhårt på det.

Hyllar Batanero

Hümmet fick ännu ett läge i slutskedet av matchen men lyckades inte hålla nere skottet från nära håll. Resultatet innebär att TFF fortfarande väntar på sin första allsvenska seger – Gif Sundsvall kan däremot glädjas åt sin första.

– Jätteskönt, jag tycker vi skapar väldigt mycket framåt, något som har varit vårt problem tidigare, säger Linus Hallenius och hyllade David Batanero:

– Det är en njutning att spela med de fötterna och det är säkert en njutning att titta på dem också. Jag hade inte bytt ut vårt innermittfält mot något annat.

ARTIKELN HANDLAR OM