Gais fans trakasserade bollkalle: ”Oförsvarbart”

Foto: TOBIAS NYK NEN / BILDBYR N

avErik Karlsson

FOTBOLL

Under cupmötet mellan Östersund och Gais blev en bollkalle utsatt för verbala trakasserier som var så grova att klubben tvingades att flytta honom från sin plats.

– Det är helt oförsvarbart, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist till GT.

Efter att Gais gästat Östersund i svenska cupen rasade bortalagets fans för att de behandlats illa och placerats bakom ”ett fisknät” bakom ena målet.

Men nu visar det sig att Gais fans misskött sig ordentligt. GT rapporterar att en bollkalle blev så grovt verbalt trakasserad att Östersund till slut var tvungna att flytta honom från området vid Gais-klacken.

– Vi kommer inte att gå ut med vad som skreks, men vi valde att byta ut bollkallen för han upplevde ett visst obehag, vilket är fullt förståeligt. Gais har bett så hemskt mycket om ursäkt å klubbens vägnar för de här individernas beteende, säger ÖFK:s säkerhetsansvarige till tidningen.

”Kommer följa upp det här med hjälp av Östersund”

Gais klubbchef Erik Bergkvist är skarpt kritisk till de egna fansen.

– Om man skriker saker till en ung kille så att han blir så ledsen att han inte vill vara kvar som bollkalle, så är det helt oförsvarbart. Det är klart att vi inte står bakom det som klubb, säger klubbchefen Erik Bergkvist och fortsätter: .

– Vi kommer att följa upp det med hjälp av Östersund. Vi får se om det blir någon form av åtgärd, det vet vi inte nu. Vi har för lite kött på benen för tillfället.

Enligt GT har Gais supporterförening Gårdakvarnen avböjt att kommentera händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM