Vadet som kostade Blågula chefen håret

Av: Rasmus Hammarström

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ligger i en skräppåse som man får på flygplanet”

Sverige spelade till sig en EM-biljett på Parken under gårdagen. Men EM-lyckan blev kostsam för presschefen Niklas Bodell.

Ett förlorat vad och en hårtrimmer senare var håret ett minne blott.

– Det var bara att vika sig, säger han till Sportbladet.

Det svenska landslaget fixade EM-biljetten under gårdagskvällen på Parken efter två mål av Zlatan Ibrahimovic. Vid slutsignalen började segerfirandet som fortsatte långt in på natten i Stockholm.

Segern blev däremot kostsam för landslagets presschef Niklas Bodell som fångades av Sportbladets tv-team i en anmärkningsvärd ny frisyr. Det bruna håret som tidigare prydde hans huvud är nu ett minne blott.

När Andreas Granqvist var på väg in i spelarbussen, fick han frågan om vad som hänt med presschefens hår. Svaret var hemlighetsfullt.

– Ingen kommentar, det är hemligt. Det är bättre nu!

"Jag hade lovat"

När Sportbladet kommer i kontakt med presschefen faller bitarna på plats. Ett förlorat vad med sjukgymnasten Johan Allgulander ligger bakom det stora hårbortfallet.

– Haha! Det ligger i en sån där skräppåse som man får på flygplanet, säger Niklas Bodell.

– Jag hade lovat Johan i ett svårt ögonblick att jag skulle raka av mig håret om vi gick till EM - och det gjorde vi ju, så det var bara att vika sig. Man håller vad man lovar! Det var inte så svårt att gå med på det när vi blev EM-klara igår.

Hur trivs du i den nya frisyren?

– Det är lite ovant och det var ganska kallt igår, men jag ska nog vänja mig.

Presschefen berättar att han ändå fått ett positivt bemötande från det EM-klara landslaget.

– De tyckte jag såg yngre ut. Jag vet inte om de säger det bara för att vara bussiga så vi får väl se. Annars växer det ut så småningom.

Den så hemlighetsfulle Andreas Granqvist visar sig också vara inblandad. Presschefen avslöjar att det var mittbacken som öppnade landslagets tillfälliga frisörsalong, tog fram rakapparaten och avlägsnade håret från skalpen.

Granen tyckte det såg bättre ut nu. Vad tycker du om det?

– Haha... ja, med en så skicklig frisör så får du lita på hans omdöme.

Publicerad: