Terry lämnar Chelsea

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

FOTBOLL

21 år blev tillräckligt.

John Terry lämnar Chelsea.

– Det kommer inte att bli ett sagoslut eftersom jag inte kommer att avsluta karriären i Chelsea, säger han enligt Mirror.

John Terry, 35, kom till Chelsea från West Ham 1995. Sedan dess har försvararen tillhört ”The Blues”. Förutom en kort sejour 2000 – när han var utlånad till Nottingham Forest – har han tillhört Chelseas A-trupp.

Men efter 21 år får det vara nog.

”Behövde få ett besked nu”

Efter Chelseas vinst mot MK Dons i FA-cupen bekräftade Terry lämnar till sommaren. Han får inte förlängt kontrakt med Londonklubben.

Terry säger att han fick reda på det innan Chelseas möte med Arsenal förra helgen.

– De sa att när det kommer in en annan manager så kan saker och ting förändras. Jag behövde få ett besked nu, precis som jag har fått i januari varje säsong. Tyvärr fick jag ett nej, säger Terry enligt Mirror.

”Tog mig några dagar att komma över”

Han tänker inte lägga ned karriären, utan siktar på att fortsätta i en annan klubb. Men inte i Premier League.

– Det kommer inte att bli ett sagoslut eftersom jag inte kommer att avsluta karriären i Chelsea. Det kommer att bli någon annanstans. Det tog mig några dagar att komma över det. Men som sagt, jag visste det här innan vi spelade mot Arsenal. Och min inställning – hur jag tränar, hur jag spelar – kommer inte att förändras. Jag vill ge allt och avsluta så bra som möjligt, säger Terry enligt Mirror.

– Jag hade aldrig kunnat spela för en annan klubb, det hade jag inte kunnat göra mot Chelseas fans. Det blir någon annanstans. Jag vet inte var, men det kommer absolut inte att bli i Premier League.

”Ingen spelare är större än klubben”

Mittbacken berättar att han har pratat med klubben om framtiden efter karriären, om att återvända efter att han lagt skorna på hyllan.

– Klubben kommer att fortsätta utan mig. Ingen spelare är större än klubben. Jag hade älskat att stanna kvar i klubben, men klubben är på väg i en annan riktning. Jag tvivlar inte på att de kommer att värva en eller två riktigt bra mittbackar. Jag vill komma tillbaka som en Chelsea-supporter med mina barn och se laget göra bra ifrån sig, säger Terry.

35-åringen kommer att ha gjort cirka 500 matcher för Chelsea när han lämnar klubben. Det har blivit fyra ligatitlar, fem FA-cuptitlar, tre ligacuptitlar och varsin titel i Champions League och Europa League. Terry har gjort 78 landskamper för England.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN